Naleśniki z dyni z syropem figowym
Naleśniki Squash z syropem figowym może być tylko poranny posiłek szukasz. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 215 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka białek, dyni, mąki ciasto, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Naleśniki owsiane z syropem bananowo-orzechowym, Naleśniki z syropem pomarańczowym, oraz Naleśniki bananowe z syropem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Sokowirówka Do Warzyw, 12-calowa nieprzywierająca patelnia saute
Używając sokowirówki do warzyw, sok z dyni i rezerwy miąższu. (Powinieneś mieć około 1/2 szklanki miąższu i 1/2 szklanki soku.)
Umieścić miąższ dyni w średniej misce do miksowania i posypać mąką. Palcami delikatnie ściśnij miąższ i mąkę, aż się zmieszasz. Delikatnie wymieszać sok z dyni i sok jabłkowy, aż się zmiksuje.
W dużej misce ubij białka na bardzo miękki szczyt.
Dodać syrop figowy i ubijać do średnio twardego piku. Delikatnie złóż 1/3 białek do podstawy ciasta, aby ją rozjaśnić, uważając, aby nie w pełni włączyć białka. Delikatnie złóż rozjaśnione ciasto z powrotem do białek. Ponownie należy uważać, aby nie w pełni włączyć mieszaninę. (Im łagodniej traktujesz białka, tym wyższe ciasto wzrośnie.)
Podgrzać 12-calowy non-stick saute patelni na średnim ogniu do gorąca. Ręcznikiem papierowym zanurzonym w oleju lekko nasmarować patelnię. Pracując partiami, łyżka około 2 łyżki ciasta do patelni, tworząc tyle 2 do 3-calowe okrągłe ciasta, jak będzie pasować, i gotować, aż tylko zestaw. Delikatnie obrócić ciasto i zakończyć gotowanie, o 1 1/2 do 2 protokół. Ciasta będą bardzo miękkie. Powtórz z pozostałym ciasto.
Podawać: placki wyłożyć na podgrzewane talerze.
Na każdą porcję ciasta ułożyć quenelle creme fraiche i skropić syropem figowym.
Posypać każdą płytkę Indyjskim cukrem klonowym.