Najlepsze Karmelowe Jabłka

Najlepsze Karmelowe Jabłka
Najlepsze jabłka karmelowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 790 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Mieszanka brązowego cukru, ekstraktu waniliowego, tartych jabłek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 95 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, Karmelowe Jabłka, oraz Karmelowe Jabłka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia. Zanurz jabłka we wrzącej wodzie na kilka sekund, a następnie osusz papierowymi ręcznikami, aby usunąć wosk ze skórek. Odstawić jabłka na bok; gdy całkowicie ostygnie, włóż drewnianą pałeczkę mocno w dno każdego jabłka, aby uzyskać uchwyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
WodaWoda
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PałeczkiPałeczki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Masło, brązowy cukier, syrop kukurydziany i słodzone mleko skondensowane wymieszać w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając i zmniejszyć ogień do medium. Gotować, aż termometr cukierki czyta 248 stopni F (120 stopni C), 25 do 30 minut; stale mieszać, aby zapobiec spalaniu. Łyżeczka syropu, upuszczona w szklance zimnej wody, powinna tworzyć twardą kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Usuń karmel z ognia i wymieszaj ekstrakt z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
KarmelKarmel
5
Pracując szybko, zanurz każde jabłko w gorącym karmelu, aby całkowicie pokryć jabłko i około 1/2 cala drewnianej rączki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
6
Jabłka posypać dowolnymi dodatkami, gdy są jeszcze gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
7
Niech karmelowe jabłka ostygną na pergaminie. Ostrożnie, karmel jest bardzo gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn