Nadziewane piersi kurczaka z karczochami, serem Feta, kaparami i czarnymi oliwkami
Nadziewane piersi z kurczaka z karczochami serca, ser Feta, kapary, i czarne oliwki może być tylko głównym daniem szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 518 kalorii, 30g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz sos sałatkowy, oliwki, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Nadziewane piersi z kurczaka z Karczochowymi Serkami i kozim serem, Makaron Angel Hair z kurczakiem, karczochami, pomidorami, kaparami, fetą i cytryną, oraz Serca rzymskie z serem Feta, czarnymi oliwkami i czerwoną cebulą.
Instrukcje
Połówki piersi kurczaka umieścić w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Wstrząsnąć butelkę włoskiego dressingu i wlać do torby. Zamknąć worek i wstrząsnąć dokładnie płaszcz kurczaka z dressingiem; przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmarować naczynie do pieczenia oliwą z oliwek.
Wyjąć połówki piersi kurczaka i strząsnąć nadmiar marynaty. Wyrzucić resztki marynaty.
Umieść kurczaka między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (zamykane torby zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno wbić kurczaka gładką stroną młotka mięsnego do grubości 1/2 cala.
Wymieszać karczochy serca, oliwki, kapary, i ser feta w misce; łyżka około 2 łyżki mieszanki feta w środku każdej spłaszczonej piersi kurczaka.
Każdą pierś kurczaka zwijamy wokół nadzienia i zabezpieczamy wykałaczkami.
Do przygotowanego naczynia do pieczenia włożyć zwinięte piersi z kurczaka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak rumiany i soki uruchomić jasne, o 30 protokół.