Nadziewane migdałami pieczone jabłka z sosem karmelowo-jabłkowym
Nadziewane migdałami pieczone jabłka z sosem karmelowo-jabłkowym mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 211 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz grand marnier, szczyptę mielonej gałki muszkatołowej, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pieczone Jabłka Nadziewane Migdałami, Pieczone jabłka z jogurtem jabłkowym i karmelem, oraz Orzechowe nadziewane jabłka z sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować nadzienie, umieścić migdały w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Zmiksować zmielone migdały, cukier i 5 kolejnych składników (przez białko jaja), mieszając do momentu, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Migdałowa
Białka Jaj
Cukier
4
Aby przygotować jabłka, rdzeń, usuń nasiona i ostrożnie wyjmij 1 łyżkę stołową z każdej połowy jabłka, aby uformować filiżankę.
Wytnij cienki plasterek z zaokrąglonej strony każdej połowy jabłka, aby uzyskać płaską powierzchnię; umieść jabłka na misce z galaretką pokrytą sprayem do gotowania.
Aby przygotować sos, połącz 1/2 szklanki cukru i 3 łyżki wody w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu (nie mieszać), aż mieszanina zacznie brązowieć; delikatnie przechylić patelnię i obracać do równomiernie brązowej mieszaniny. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; powoli dodaj cydr, stale mieszając.
Uwaga na wino: ponieważ ten deser nie jest supersweet, jest idealny do parowania wina. Bardzo słodkie desery są trudniejsze do sparowania, ponieważ mogą sprawić, że wino będzie nudne lub neutralne. Wspaniały wybór jest Muscat Beaumes-de-Venise z Jaboulet, Francja. W 2001 jest około $16 za 375-mililitr pół butelki. Wystarczy mały kieliszek tego cudownie bogatego wina, aby pieczone jabłka smakowały jak trzygwiazdkowe danie deserowe. - Karen McNeil