Nadziewane migdałami pieczone jabłka z sosem karmelowo-jabłkowym

Nadziewane migdałami pieczone jabłka z sosem karmelowo-jabłkowym
Nadziewane migdałami pieczone jabłka z sosem karmelowo-jabłkowym mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 211 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz grand marnier, szczyptę mielonej gałki muszkatołowej, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pieczone Jabłka Nadziewane Migdałami, Pieczone jabłka z jogurtem jabłkowym i karmelem, oraz Orzechowe nadziewane jabłka z sosem karmelowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować nadzienie, umieścić migdały w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Zmiksować zmielone migdały, cukier i 5 kolejnych składników (przez białko jaja), mieszając do momentu, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
4
Aby przygotować jabłka, rdzeń, usuń nasiona i ostrożnie wyjmij 1 łyżkę stołową z każdej połowy jabłka, aby uformować filiżankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
NasionaNasiona
5
Wytnij cienki plasterek z zaokrąglonej strony każdej połowy jabłka, aby uzyskać płaską powierzchnię; umieść jabłka na misce z galaretką pokrytą sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Połączyć 1 łyżkę cukru z cynamonem; obficie posypać jabłkami. Łyżka około 1 łyżki nadzienia w filiżance każdej połowy jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
7
Piec w 350 przez 40 minut lub aż jabłka będą złote i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Aby przygotować sos, połącz 1/2 szklanki cukru i 3 łyżki wody w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu (nie mieszać), aż mieszanina zacznie brązowieć; delikatnie przechylić patelnię i obracać do równomiernie brązowej mieszaniny. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; powoli dodaj cydr, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałe składniki.
10
Podawać na jabłkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
11
Uwaga na wino: ponieważ ten deser nie jest supersweet, jest idealny do parowania wina. Bardzo słodkie desery są trudniejsze do sparowania, ponieważ mogą sprawić, że wino będzie nudne lub neutralne. Wspaniały wybór jest Muscat Beaumes-de-Venise z Jaboulet, Francja. W 2001 jest około $16 za 375-mililitr pół butelki. Wystarczy mały kieliszek tego cudownie bogatego wina, aby pieczone jabłka smakowały jak trzygwiazdkowe danie deserowe. - Karen McNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn