Nadziewane Kulki Ryżowe

Nadziewane Kulki Ryżowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj nadziewanych kul ryżowych. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 342 kalorie, 13g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ser Pecorino romano, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Smażone Nadziewane Kulki Ryżowe, Kulki bakłażana i ryżu nadziewane mozzarellą, oraz Łatwe serowe kulki cukinii nadziewane ryżem i fasolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić ragù (do 3 dni wcześniej)
2
Podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w rondlu 3-quart na średnim ogniu. Pokruszyć w mięsie i dodać cebulę. Gotować, często mieszając, aż woda wydzielana przez mięso odparuje, a mięso i cebula zaczną brązowieć, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wołowinę i cebulę doprawić lekko solą. Wymieszać w marchew i seler i kontynuować gotowanie, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół. Wymieszaj pomidory, pastę pomidorową, czerwoną paprykę i sól do smaku. Dostosować ogień do gotowania na wolnym ogniu i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, o 30 protokół. Jeśli sos zacznie przyklejać się do patelni w dowolnym momencie podczas gotowania, wymieszaj kilka łyżek wody. Wymieszać z groszkiem i gotować, aż będą bardzo miękkie, około 10 minut dla mrożonego grochu i 20 minut dla świeżego grochu. Gotowe ragù powinny być gęste i zmniejszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
GrochGroch
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
SOSSOS
WodaWoda
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć i schłodzić do temperatury pokojowej.
5
Podczas gdy ragù jest chłodzenie, zrobić ryż
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
6
Doprowadzić bulion lub wodę i 2 łyżki oliwy z oliwek do wrzenia w rondlu 3-quart. Wmieszaj ryż, Przywróć wodę do wrzenia, a następnie dostosuj ciepło do gotowania na wolnym ogniu. Ugotować ryż, odsłonięty, aż al dente-miękkie, ale twarde-o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
StadoStado
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Odcedzić ryż i rozłożyć na tacy do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Gdy ryż jest chłodny, zeskrobać go do miski i ubić w 4 jajka i startego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
JajkoJajko
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
8
Weź garść (około 1/3 szklanki) schłodzonej mieszanki ryżu i uformuj ją w małą kulkę w dłoni. Zrób dobrze w środku piłki i upuść 1 łyżkę ragu. Ryż tak, że całkowicie otacza ragu i ponownie uformować ryż w gładką kulkę. Kontynuuj formowanie arancyny z pozostałym ryżem i ragù.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
9
2 jajka ubić w misce do miksowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Rozłóż mąkę na jednym talerzu, a bułkę tartą na drugim, w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
11
Pogłębiać kilka kul ryżowych w mące, aby pokryć wszystkie strony. Odkleić nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RyżRyż
12
Rozwałkuj kulki ryżu w ubitym jajku, aby pokryć, pozwalając, aby nadmiar jajka kapał z powrotem do miski. Na koniec zwiń kulki ryżowe w bułce tartej, lekko naciskając, aby równomiernie pokryć okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
RyżRyż
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
13
Wyjąć do czystej blachy do pieczenia. Powtórz z pozostałymi kulkami ryżowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
14
Jeśli chcesz podawać kulki ryżowe na gorąco, Rozgrzej piekarnik do 200° F lub do najniższego ustawienia. Wyłożyć blachę do pieczenia podwójną grubością ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
15
Wlać olej roślinny i oliwę z oliwek do głębokiej patelni. Włóż termometr do głębokiego smażenia do oleju i podgrzej olej na średnim ogniu do 375° F. (Jeśli pracujesz bez termometru, sprawdź temperaturę zgodnie z poniższymi wskazówkami.) Gdy olej osiągnie temperaturę, dostosuj ciepło pod garnkiem, aby utrzymać stałą temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
16
Jeśli nie pracujesz z termometrem, sprawdź temperaturę oleju, zanurzając kulkę ryżową w oleju. Powinien dawać żywy, ale stały skwierk. Jeśli nic się nie stanie, olej nie będzie wystarczająco gorący; jeśli olej wokół okruchów chleba zagotuje się i rozpryskuje, olej jest zbyt gorący. Odpowiednio wyreguluj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
17
Gdy olej osiągnie temperaturę, ostrożnie wsuń około jednej trzeciej kulek ryżowych do oleju. Smażyć, obracając w razie potrzeby szczypcami lub łyżką szczelinową, aż złoty kolor będzie brązowy i chrupiący ze wszystkich stron, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SzczypceSzczypce
18
Usuń do papieru ręcznikiem wyłożone blachy do pieczenia, utrzymując je gorące w piekarniku, jeśli chcesz. Usmaż pozostałe kulki ryżowe. Arancyna może być podawana na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
19
Od kuchni włosko-amerykańskiej Lidii by Lidia Matticchio Bastianich Copyright (c) 2001 by Lidia Matticchio Bastianich Published by Knopf.Lidia Bastianich jest gospodarzem niezwykle popularnego programu PBS "Lidia' s Italian-American Kitchen " i właścicielem restauracji w Nowym Jorku, Kansas City i Pittsburghu. Również autorka włoskiego stołu Lidii i kuchni włosko-amerykańskiej Lidii, mieszka w Douglaston w Nowym Jorku.Dziennikarstwo Jaya Jacoba pojawiło się w wielu czasopismach krajowych.Z Wydania Trade Paperback.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia6
Magazyn