Naan: Indyjski Chleb Płaski Pieczony W Piecu
Przepis Naan: Indyjski Piec pieczony płaski chleb może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 3 godziny i 30 minut. Ten chleb ma 248 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 129 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki, proszek do pieczenia, kalonji, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyjski Chleb Naan, 3 Składnik Paleo Naan (chleb Indyjski), oraz Grillowany Chleb Kolendrowo-Miętowy Indyjski Naan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej szklance rozpuścić suche drożdże i 1 łyżeczkę cukru z 3/4 szklanki ciepłej wody (Około 100 stopni F).
Pozostaw go na blacie, aż będzie spieniony, około 10 minut.
W międzyczasie mąkę, sól, pozostałą 1 łyżeczkę cukru i proszek do pieczenia przesiać do dużej, głębokiej miski.
Gdy drożdże są spienione, dodaj jogurt i oliwę z oliwek do szklanki i wymieszaj, aby połączyć.
Wlać mieszaninę jogurtu do suchych składników i dodać kalonji i nasiona kopru włoskiego, jeśli używasz, i delikatnie wymieszać składniki razem z widelcem. Kiedy ciasto ma się połączyć, użyj rąk do wymieszania. Poczuje się, jakby na początku nie było wystarczającej ilości mąki, ale kontynuuj, aż przekształci się w miękkie, lekko lepkie i giętkie ciasto. Jak tylko się połączy, przestań ugniatać. Przykryj ciasto folią lub wilgotnym ręcznikiem i pozostaw w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu na 2 do 4 godzin.
Kiedy będziesz gotowy do zwijania, upewnij się, że masz dwie miseczki na blacie: jedną z dodatkową mąką i jedną z wodą. Ciasto będzie niezwykle miękkie i lepkie - to jest dobre! Oddzielić ciasto na 6 równych porcji i lekko zwinąć każdą z nich w misce z dodatkową mąką, aby nie przyklejały się do siebie.
Kształtuj naan. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj każdy kawałek ciasta w kształt łzy, węższy u góry niż u dołu. Powinien mieć od 8 do 9 cali długości, 4 cale szerokości w najszerszym miejscu i około 1/4 cala grubości. Po uformowaniu ogólnego kształtu można również podnieść go o jeden koniec i poruszyć; Masa własna ciasta trochę go rozciągnie. Powtórz tę metodę z resztą ciasta. (Jeśli robisz wersję bezglutenową, będziesz miał więcej szczęścia naciskając ciasto opuszkami palców, niż toczenia.)
Rozgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu, aż prawie się pali. Upewnij się, że masz pokrywkę wystarczająco duże, aby pasowały do patelni i mieć miskę roztopionego masła w gotowe.
Zwilż ręce w misce z wodą i podnieś jeden z Twoich naanów, flip-flopping z jednej ręki do drugiej, aby lekko go zwilżyć. Delikatnie połóż go na patelni i ustaw timer na 1 minutę. Ciasto powinno zacząć pękać.
Po około 1 minucie Odwróć naan. Nie martw się - to typowe dla tradycyjnego naan! Przykryj patelnię pokrywką i gotuj 30 sekund do 1 minuty więcej.
Usuń naan z patelni, pędzel z odrobiną masła i posypać trochę grubej soli morskiej.
Umieść naan w naczyniu wyłożonym ręcznikiem. Powtórz z resztą naanów i podawaj.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Fram Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Fram Wina Chenin Blanc]()
Fram Wina Chenin Blanc
Szczególny obszar, z którego pochodzą te winogrona, jest w rzeczywistości bliższy Clanwilliam niż Citrusdal, ale część dotycząca góry jest bardzo prawdziwa. Położone w głębokiej czerwonej piaszczystej glebie, na farmie z widokiem na mekkę raków Lambertsbay z jednej strony i Olifantsriver i bulshoek dam z drugiej strony. Zwarta pikantna kwasowość jest cechą wyróżniającą Chenin blanc z tego obszaru, połącz to z dojrzałością, która dodaje ogromnej złożoności i wiesz, że jest tu wiele miłości.