Młode ziemniaki z masłem cytrynowo-szczypiorkowym
Młode ziemniaki z masłem cytrynowo-szczypiorkowym to bezglutenowe, wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis z 8 porcjami. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Ten przepis z BBC Good Food ma 9 fanów. Jeśli masz młode ziemniaki, szczypiorek, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 43%. Podobne przepisy to Grillowane ziemniaki z cytryną i szczypiorkiem, Ziemniaki Pieczone Ze Szczypiorkiem Cytrynowym, oraz Puree chrzanowe z masłem szczypiorkowym.
Instrukcje
Masło zmiksować ze szczypiorkiem i skórką cytrynową. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i przekładamy do naczynia. Na wierzch z masłem.