Mus szczawiowy z kremem cytrynowym
Mus szczawiowy z kremem cytrynowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet winny, liście szczawiu, żelatynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto Z Musem Do Lodów Cytrynowych, Ciasto cytrynowe z musem śmietankowym, oraz Mikser mamy mus czekoladowy z kremem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze przecier szczaw z 3/4 szklanki wywaru z kurczaka, aż będzie gładki. W małej misce, posypać żelatynę nad pozostałą 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i odstawić, aż zmiękną, o 2 protokół. Podgrzać żelatynę do średniej mocy, aż się stopi, od 5 do 10 sekund.
Dodać mieszaninę żelatyny do blendera wraz z 2 łyżkami soku z cytryny i octu z czerwonego wina. Doprawić solą i białym pieprzem oraz puree na bardzo gładką masę.
Dodać 1 szklankę śmietany i pulsować tylko do bardzo lekko ubitej, o 1 minutę.
Przełożyć mus szczawiowy do miarki i wlać do 6 małych szklanek. Przechowywać w lodówce mus do Ustawienia, około 4 godzin.
W międzyczasie, w misce, ubić pozostałe 1/4 szklanki śmietany i 1 łyżka soku z cytryny z crme frache do miękkich szczytów. Doprawić solą i białym pieprzem. Na mus polać kremem cytrynowym i polać kawiorem.