Muffiny Truskawkowe Mini
Truskawkowe mini babeczki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 36 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Mini Muffinki Owsiane Truskawkowe, Mini Muffinki Truskawkowe Niespodzianka, oraz Muffiny Truskawkowe Twarożkowe Mini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować patelnię mini-muffin, lekko ją naoliwiając lub wypełniając papierowymi wkładkami.
Umieść truskawki w robocie kuchennym lub blenderze i przetwarzaj, aż zostaną puree. Odmierz 1/3 szklanki plus 2 łyżki puree do małej miseczki i odstaw Pozostałe puree do innego użytku.
Dodaj syrop klonowy, mleko bezmleczne, sok z cytryny i wanilię. W średniej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Dodać mieszaninę truskawkową.
Wymieszać, aż do samego wymieszania–nie przesadzać. Filiżanki mini-muffin napełnij po około 1 łyżce stołowej ciasta.
Piec w temperaturze 350 F, sprawdzając po 10 minutach. Gdy wykałaczka wyjdzie czysta, wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Mróz w razie potrzeby (patrz UWAGI poniżej).