Muffinki Z Szałwii Kasztanowej
Muffinki z szałwii kasztanowej mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem, Zupa Kasztanowa z grzankami z szałwii na zakwasie, oraz Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Połączyć mleko i szałwię w małym rondlu i podgrzać do nagiego gotowania na wolnym ogniu, a następnie zdjąć z ognia i przykryć. Pozostawić na strome co najmniej 10 minut, a następnie usunąć szałwię, wyciskając z szałwii jak najwięcej mleka przed odrzuceniem.
Masło umieścić w małym rondlu i podgrzewać na średnim ogniu, aż się rozpuści i spieni się. Pozostawić do gotowania, aż płynne masło będzie złotobrązowe, a ciała stałe na dnie są głęboko brązowe i pachną orzechowo.
Przenieś do żaroodpornego pojemnika, upewniając się, że zeskrobujesz jak najwięcej rumianych ciał stałych. Odmierz 1/4 szklanki brązowego masła i utrzymuj ciepło.
Połącz mąkę uniwersalną, mąkę kasztanową, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól w średniej misce do mieszania. W razie potrzeby przesiać lub po prostu ubić razem. W osobnej misce wymieszać mleko szałwiowe, jogurt i wanilię i ubić na gładką masę.
Stale ubijając, skropić brązowym masłem, następnie zeskrobać na suchą mieszankę i złożyć delikatnie, aż wszystkie smugi mąki zostaną włączone, a ciasto będzie puszyste i lekko grudkowate. Dziel równomiernie między filiżankami na patelni muffin o pojemności 12 filiżanek wyłożonej papierowymi filiżankami.
Piec 7 minut, następnie obracać patelnię i piec kolejne 3-5 minut, aż szpikulec włożony do muffinki wyjdzie czysty. Uważaj, aby nie przesadzić. Pozostawić do ostygnięcia na patelni lekko przed przeniesieniem do stojaka, aby zakończyć chłodzenie.