Muffinki z boczkiem, serem cheddar i szczypiorkiem
Muffinki z boczkiem, serem cheddar i szczypiorkiem zajmują około 35 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda o wartości 218 kalorii , 8 g białka i 11 g tłuszczu . Za 2,61 USD za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ostry ser cheddar, sól, czosnek w proszku i kilka innych składników, możesz go przygotować. Ten przepis z Allrecipes ma 101 fanów. Sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 45% , co jest solidne. Wypróbuj muffinki z szczypiorkiem i koperkiem , tosty z awokado z karmelizowaną słodką cebulą, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szczypiorkiem ogrodowym i kwiatami szczypiorku oraz grillowanego kurczaka z pesto szpinakowo-szczypiorkowym , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni. Smaż na średnio wysokim ogniu, aż będzie równomiernie brązowy.
Odcedź, pokrusz i odstaw. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita) i lekko natłuść 12 foremek na muffiny lub użyj papierowych papilotek.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, czosnek w proszku, szczypiorek, parmezan, ser cheddar i pokruszony boczek.
W osobnej misce wymieszaj jajko, mleko, krem z grzybów i olej roślinny. Wymieszaj tę mieszankę z mąką, aż będzie wilgotna. Włóż ciasto łyżką do przygotowanych foremek na muffiny.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w muffinkę będzie sucha.