Rozkosz z makaronu z owocami morza
Seafood Pasta Delight to przepis bez nabiału i dla peskatarian z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 545 kalorii , 18 g białka i 5 g tłuszczu . Za 2,51 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup paprykę, 3 ząbki czosnku, makaron vermicelli i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 30 minut . Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 52% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Cherry Coconut Delight , Mushroom Delight By Bing i Turkish Delight .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pierwsze siedem składników, aż będą gładkie. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Tymczasem na dużej patelni o nieprzywierającej powierzchni rozgrzej 2 łyżeczki oliwy z oliwek na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj przegrzebki i krewetki; smaż przez 3–4 minuty lub do momentu, aż przegrzebki będą jędrne i nieprzezroczyste, a krewetki różowe.
Smaż paprykę, groszek cukrowy, czosnek i imbir w pozostałej oliwie z oliwek przez 3-5 minut lub tylko do momentu, aż warzywa będą chrupiące i miękkie. Wymieszaj mieszankę mąki kukurydzianej i dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do momentu, aż sos zgęstnieje.
Włóż owoce morza z powrotem do patelni; podgrzej. Wymieszaj z olejem sezamowym.
Odcedź makaron, dodaj do patelni i wymieszaj.