Muffinki pełnoziarnisto-migdałowe z polewą Streuselową
Pełnoziarniste i migdałowe babeczki z jagodami z polewą Streusel może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 246 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mąki, jagody, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Babeczki jagodowe z polewą Streusel, Babeczki Jagodowe Z Polewą Streusel, oraz Babeczki Jagodowe Z Polewą Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić migdały w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza i pulsować, aż grubo posiekane, około 15 (1-sekundowy) impulsów.
Mąkę, cukier i sól ubić w średniej misce do połączenia.
Dodać masło i, za pomocą blendera do ciast lub palcami, pokroić go w mieszaninę mąki, aż będzie w kawałkach wielkości grochu lub mniejsze, o 4 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku.
Wkładki do babeczek umieścić w 12-studzienkowej patelni do muffinek; ewentualnie posmarować studzienki masłem. Odstaw patelnię na bok.
Mąki, proszek do pieczenia i sól ubić w dużej misce, aby rozbić grudki i napowietrzyć mieszaninę; odstawić na bok.
Umieść migdały i cukry w maszynce i pulsuj, aż będą przypominały teksturę średnio mielonej mąki kukurydzianej, około 30 (1-sekundowy) impulsów.
Przełożyć do średniej miski.
Dodaj roztopione masło, mleko, jajka i wanilię i ubijaj, aż równomiernie się połączą.
Dodać mieszaninę masła z cukrem i jagody do zarezerwowanej mieszaniny mąki i mieszać aż dokładnie wymieszać, około 30 uderzeń. (Pozostanie kilka grudek, ale nie przesadzaj-ciasto będzie grube, ale składniki powinny być równomiernie wkomponowane.) Podziel ciasto między studnie muffinowe (studnie będą bardzo pełne). Równomiernie posypać wszystkie zastrzeżone streusel polewając babeczki.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysty i streusel jest złoty brąz, o 22 do 25 protokół.
Niech muffinki ostygną na patelni na stojaku z drutu przez 5 minut.
Wyjąć z patelni i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.