Muffinki owsiane z rodzynkami, daktylami i orzechami włoskimi
Babeczki owsiane z rodzynkami, daktylami i orzechami włoskimi mogą być tylko śniadaniem, którego szukasz. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ten przepis z prostych przepisów wymaga ekstraktu waniliowego, daktyli, cynamonu i sody oczyszczonej. 482 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Ciasteczka owsiane z rodzynkami, daktylami i orzechami włoskimi, Babeczki Owsiano-rodzynkowe-te babeczki są pakowane z rodzynkami, płatkami owsianymi i orzechami włoskimi, smaczne i zdrowe, oraz Przyprawione Ciasto Jabłkowe Z Czarnymi Orzechami Włoskimi, Rumowymi Rodzynkami I Daktylami.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204° i posmaruj 12-szczelinową puszkę na muffinki lub ułóż szczeliny papierowymi kubkami do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie Polenty
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wymieszać płatki owsiane, mąkę, brązowy cukier, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon, orzechy włoskie, daktyle i rodzynki. W osobnej misce wymieszać razem maślankę, jajko, ekstrakt waniliowy i masło.
Mokre składniki wlać do suchej mieszanki i wymieszać. Pamiętaj, aby nie przemieszać, ponieważ spowoduje to, że babeczki rozwiną zbyt wiele wiązań glutenowych. Powinna być gęsta i ponura. Około 10 sekund mieszania powinno wystarczyć; wystarczy, aby ledwo zebrać składniki.
4
Miarka do przygotowanej tacy muffinów i piec w temperaturze 204° przez 20 minut lub aż wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić w tacy na minutę lub dwie przed przeniesieniem do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.