Muffinki kukurydziane Chile z masłem Chipotle
Ten przepis zawiera 48 porcji z 87 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka miodu, mieszanki miodu kukurydzianego, mexi-kukurydza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 9%. Ten wynik jest improvable. Spróbuj Muffinki kukurydziane Cheddar Jalapeño z miodowym masłem Chipotle, Pikantna Zupa Kukurydziana Chipotle Chile, oraz Muffinki Kukurydziane Zielone Chile podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Spray 2 (24-count) mini-muffin patelnie z oleju rzepakowego gotowania spray; odstawić.
W średniej misce mieszającej wymieszać wszystkie składniki do wymieszania. Za pomocą łyżki, łyżka ciasto do mini-muffin puszki, wypełniając do obręczy.
Piec w nagrzanym piekarniku 15 minut lub do złotego koloru.
Wszystkie składniki połączyć w małej miseczce; ubić do lekkiego i puszystego.
Podawać z muffinkami kukurydzianymi.
Uwaga: dla standardowych 2 1/2-calowych muffinów: łyżka ciasta do 18 do 20 kubków muffinów; napełnij 2/3 pełne.
Piec w nagrzanym piekarniku od 16 do 18 minut.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Poema Brut Cava z oceną 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Poema Brut Cava]()
Poema Brut Cava
Żywe aromaty dojrzałych brzoskwiń, gruszek i pieczywa tostowego z nutą przypraw wypełniają nos. Podniebienie jest suche o bogatej, kremowej konsystencji. Warstwy smaku obejmują pomarańczową skórkę i przyprawy, które utrzymują się przez eleganckie wykończenie.