Muffinki Amarantowo-Kukurydziane
Muffinki amarantowo-kukurydziane to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ziarno amarantusa, miód, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Zupa Kukurydziana Z Amarantusa, Muffinki Śniadaniowe Ze Szpinakiem Migdałowym, oraz amaranth jogurt parfait-popped Amaranth parfait z owocami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. lekko posmaruj 12-muffinową puszkę; odstaw na bok.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj amarantusa i tosty, ciągle mieszając, aż ziarna zaczną pachnieć orzechowo i staną się złociste, około 2 minut. (Należy uważać, aby nie gotować amarantusa zbyt długo; zacznie pop i skakać na patelni.)
Przełożyć na duży talerz i odstawić do ostygnięcia.
Mąki, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól połączyć w dużej misce; odstawić.
W drugiej misce ubij jajka, mleko, masło i miód, następnie dodaj do mieszanki mąki i mieszaj, aż się połączą.
Dodać tosty amarantusa i rodzynki i delikatnie mieszać ponownie, tylko do połączenia.Łyżka ciasta do przygotowanej puszki; każda muffinka zużyje około 1/4 szklanki ciasta.
Piec, aż tester ciasto włożone w środku babeczki wyjdzie czysty, 16 do 18 minut. Lekko ostudzić, a następnie podawać.