Muenster-Pierś Z Kurczaka Faszerowana Bekonem
Muenster-pierś kurczaka faszerowana bekonem wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 779 kalorii. Ten przepis służy 3. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka boczku, przyprawa cajun, ser provolone, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Muenster-Pierś Z Kurczaka Faszerowana Bekonem, Boczek zawijany pierś z kurczaka faszerowana awokado i cheddarem, oraz Pierś z indyka faszerowana boczkiem i serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść boczek na dużej, głębokiej, żeliwnej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie brązowy, następnie pokruszyć i odstawić, zastrzegając tłuszczu boczku na patelni.
Tymczasem, wymieszać razem bułkę tartą, pietruszka, przyprawa Cajun, sól, czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka, i czarny pieprz w płytkim naczyniu.
W osobnej misce ubić jajko z sosem paprykowym i odstawić na bok.
Wyciąć kieszeń z boku piersi kurczaka za pomocą cienkiego ostrza noża. Każdą pierś nadziewamy plasterkiem sera Muenster i 1/4 pokruszonego boczku; pozostały boczek rezerwujemy na później. Zabezpieczyć kieszenie piersi kurczaka wykałaczką lub szaszłykiem, a następnie zanurzyć w mieszaninie jaj, pozwalając nadmiar jaj kapać przed naciśnięciem do mieszaniny okruchów chleba.
Podgrzać tłuszcz boczku w żeliwnej patelni na średnim ogniu. Raz gorące, dodać piersi z kurczaka, i gotować, aż złoty brąz z jednej strony (o 2 protokół), następnie odwrócić piersi nad, i umieścić patelnię do nagrzanego piekarnika.
Piec, aż kurczak nie jest już różowy w środku, i rejestruje 165 stopni F (75 stopni C) na termometrze mięsa, 20 do 25 minut.
Gdy kurczak się ugotuje, każdy kawałek góry plasterkiem sera provolone i posypać pozostałym boczkiem. Wróć do piekarnika i gotuj, aż ser się stopi, o 1 minutę więcej.