Mrożony mus z dyni z Orzechowo-Toffee Crunch
Mrożony mus z dyni z orzechami-Crunch toffi wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1044 kalorii, 11g białka, oraz 86 g tłuszczu na porcję. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz kawałki toffi, mielony imbir, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Mrożony mus z dyni z Orzechowo-Toffee Crunch, Frozen Mocha toffi-crunch Terrine, oraz Sernik Z Dyni Toffi Crunch.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia obramowana blachą do pieczenia folią; szczotkuj obficie olejem roślinnym. Wrzucić orzechy, toffi bits, cukier, i sól w średniej misce do mieszania.
Dodać masło i wrzucić do herbu.
Umieścić mieszaninę w środku przygotowanego arkusza; pat do pojedynczej warstwy.
Piec, aż kawałki toffi będą miękkie (ale zachowują kształt), około 15 minut. Chłodny crunch całkowicie na arkuszu.
Przenieść na powierzchnię roboczą; posiekać grubo.
Ubij 3/4 szklanki śmietany, cukru i żółtek w ciężkim średnim rondlu, aby zmiksować. Mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje do konsystencji budyniu, około 10 minut (nie gotować).
Przenieść mieszaninę do dużej miski.
Wymieszaj dynię, rum, wanilię, mielony cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, sól i ziele angielskie. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, mieszając od czasu do czasu, o 40 protokół.
Beat Pozostałe 1 1/4 szklanki śmietany w innej dużej misce, aż krem utrzymuje szczyty.
Przenieść 1/2 szklanki bitej śmietany do średniej miski do dekoracji; przykryć i schłodzić. Złóż pozostałą bitą śmietanę do mieszaniny dyni. Przykryć i przechowywać w lodówce mus co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
W każdym z 4 średnich (10-uncja) kielichy, warstwa 1/3 szklanki musu i obfite łyżka crunch. Powtórz jeszcze 2 razy (może zostać trochę chrupnięcia). W razie potrzeby ubij zarezerwowane 1/2 szklanki bitej śmietany na miękkie szczyty. Wymieszaj lub upuść śmietanę na mus w każdym kielichu. Przykryć; zamrozić na noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Zamrozić.
Odstawić do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem.)