Mrożone torty pomarańczowe z kompot żurawinowy

Mrożone torty pomarańczowe z kompot żurawinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj mrożonych pomarańczowych tortów z kompot żurawinowy. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka holenderskiego kakao procesowego, skórka pomarańczowa, Likier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kompot Pomarańczowo-Żurawinowy, Kompot Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Kompot żurawinowo-pomarańczowy z Port dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować skórkę, połączyć pierwsze 3 składniki w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone. Przy włączonym silniku wlać masło przez zsyp żywności; proces aż do dobrego wymieszania. Podzielić mieszaninę okruchów równomiernie pomiędzy 8 (6-uncji) prostopadłych ramekinów pokrytych sprayem do gotowania; wcisnąć mieszaninę do dna ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MasłoMasło
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Umieść ramekins na blasze do pieczenia; piec w 400 przez 8 minut lub do tosty. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
Aby przygotować nadzienie, umieść białka i sól w misce; ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Połączyć cukier i 3 łyżki wody w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 25
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Stopniowo wlać gorący syrop cukrowy cienkim strumieniem do mieszaniny białek jaja, ubijając ze średnią prędkością, a następnie z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Zmniejszyć mikser do średniej prędkości; beat aż mieszanina ostygnie (około 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Pozostawić lody w temperaturze pokojowej przez 15 minut lub aż będą bardzo miękkie; wymieszać skórkę i sok pomarańczowy z lodami. Złóż jedną trzecią mieszaniny białka jaj w mieszaninę lodów. Delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białka jaj w mieszaninę lodów. Podzielić mieszaninę równomiernie między ramekiny; zamrażać przez 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Białka JajBiałka Jaj
LodyLody
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Aby przygotować kompot, połącz 1 szklankę świeżej żurawiny, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki wody i 1 łyżkę soku z cytryny w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 10 minut lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KompotKompot
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdjąć z ognia i wymieszać z likierem. Przykryć i schłodzić przez 4 godziny lub przez noc. Tortów Unmold; podawać z kompot żurawinowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
KompotKompot
LikierLikier
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn