Mrożone Ciasto Jeżyno-Cytrynowe Z Szyfonem
Jeśli u pacjenta występuje około 45 minut do spędzenia w kuchni mrożone ciasto z jeżyny i cytryny może być doskonałym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 157 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z moich przepisów wymaga sok z cytryny, masło, cukier, i graham cracker okruchy. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Mrożony krem cytrynowy z sosem jeżyn, Mrożony Kefir cytrynowy (jogurt) z jeżyn, oraz Jeżyna Ciasto Szyfonowe.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w misce; wrzucić widelcem, aż wilgotne. Naciśnij na dolną i górną stronę 9-calowej patelni sprężynowej pokrytej sprayem do gotowania.
Połączyć 3 szklanki jeżyn i świeżego soku z cytryny w blenderze; proces do gładkiej. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe.
Sól i białka umieścić w dużej misce; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż się spieni.
Połączyć cukier i 6 łyżek wody w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, aż termometr zarejestruje 25
Stopniowo wlać gorący syrop cukrowy do mieszaniny białek jaja, ubijając ze średnią prędkością, a następnie z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć mieszaninę jeżyn; wlać do przygotowanej Skórki. Przykryć; zamrozić 8 godzin lub na noc.
Odstawić na 5 minut w temperaturze pokojowej przed podaniem.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi jeżynami i miętą.