Morelowy budyń chlebowy z sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj morelowego budyniu chlebowego z sosem karmelowym. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.68 za porcję. Jedna porcja zawiera 763 kalorie, 9g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz gałkę muszkatołową, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym, Budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym, oraz Budyń z dyni w sosie karmelowym.
Instrukcje
Dusić Grand Marnier i 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu 5 minut. Chłodna mieszanka całkowicie.
Ubić Grand Marnier-mieszankę wody, śmietana, jajka, cukier, wanilia i gałka muszkatołowa w dużej misce do wymieszania.
Umieść kawałki rogalika w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali; dodaj morele i wrzuć do połączenia.
Polać kremem mieszankę rogalikowo-morelową, delikatnie naciskając gumową szpatułką, aby kawałki rogalika i moreli były równomiernie przykryte.
Rozgrzej piekarnik do 177°. przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Umieść naczynie na większej patelni.
Dodać tyle gorącej wody do pieczenia patelni się 1 cal się boki naczynia do pieczenia.
Usuń folię aluminiową i kontynuuj pieczenie, aż budyń chlebowy będzie złotobrązowy na wierzchu i twardy w dotyku, o 30 minut dłużej. Ostrożnie wyjąć budyń chlebowy z piekarnika i z łaźni wodnej; lekko ostudzić.
W razie potrzeby skropić budyń chlebowy sosem karmelowym i podawać na ciepło.