Morelowo-Imbirowe Udka Z Kurczaka
Morelowo-imbirowe udka z kurczaka to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 440 kalorii, 25g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką pieprz, sos barbecue, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Morelowo-Imbirowe Udka Z Kurczaka, Pikantne Morelowe Udka Z Kurczaka, oraz Udka Z Kurczaka Glazurowane Morelami.
Instrukcje
W misce wymieszaj chili w proszku, 1 łyżka. mielony imbir, czosnek w proszku, sól i pieprz. Pokroić kurczaka na sucho i wcierać mieszankę przypraw do kurczaka. Przykryć; schłodzić przez co najmniej 2 godziny.
Na małej patelni wymieszaj konfitury, sos barbecue, pozostały imbir, sok z limonki i czosnek. Mieszać na małym ogniu, aż dobrze połączone.
Rozgrzej piekarnik do 177°; spryskaj Duże, płytkie naczynie do pieczenia sprayem do gotowania. Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu. Kurczak gotować, obracając często szczypcami, aż rumiane ze wszystkich stron, o 10 protokół.
Przełożyć kurczaka do naczynia do pieczenia i polać polewą morelową, zamieniając kurczaka w płaszcz.
Piec, aż kurczak jest gotowane przez, o 40 protokół.
Odstawić kurczaka na 10 minut przed podaniem.