Morelowe kotlety jagnięce z pistacjami i sumakiem
Morelowe kotlety jagnięce z pistacjami i sumakiem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 58g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.3 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, pistacje, mielony sumak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Morelowe kotlety jagnięce z pistacjami i sumakiem, Kotlety Jagnięce Z Pistacjową Tapenadą, oraz Kotlety jagnięce z pistacjową Gremolatą.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill węglowy do wysokiej temperatury za pomocą metody bezpośredniego ogrzewania.
Ubić razem dżem, ocet, miętę, natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem.
Kotlety posmarować olejem z obu stron i posypać solą i pieprzem.
Umieścić kotlety na grillu i gotować, aż złoty kolor i lekko zwęglone, o 3 protokół. Odwróć, pędzel z glazurą i kontynuuj gotowanie, aż ugotuje się do średnio rzadkiej doneness, o 3 minuty dłużej, szczotkowanie większą ilością glazury.
Wyjąć na talerz i posypać listkami pistacji, sumaku i pietruszki.