Molded Chocolate Bunny
Formowany czekoladowy króliczek może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 15 i kosztuje 1,48 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Malina Czekolada Formowane Cukierki, Bez Cukru Czekoladowe Pocałunki Formowane Cukierki, oraz Tort Czekoladowy Króliczek.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz pomalować twarz króliczka i inne elementy, zdecyduj się na kolory, których zamierzasz użyć, a następnie podziel masło kakaowe na liczbę wybranych kolorów.
Umieść masło kakaowe w ekspresie do jogurtów (patrz wskazówki poniżej) lub pojedynczych miseczkach ze stali nierdzewnej, używając wystarczającej ilości masła kakaowego, aby utrzymać je w stanie płynnym, przełożyć proszek barwiący do każdej z nich, a następnie, za pomocą małego pędzla, ostrożnie pomaluj elementy bezpośrednio na wnętrze formy. (Patrz wskazówki poniżej.) Pozostawić masło kakaowe na około 30 minut, a następnie przejść do przepisu. Jeśli nie masz czasu lub energii, aby uzyskać kolory masła kakaowego, po prostu pomaluj twarz hartowanym mlekiem lub białą czekoladą.
Umieść stojak z drutu na blasze wyłożonej pergaminem. Odstawić.
W rozgrzanej misce umieść hartowaną czekoladę.
Połącz dwie części formy. Następnie, trzymając formę do góry nogami, wlej hartowaną czekoladę do formy. Gdy jest pełny, natychmiast opróżnij go z powrotem do tej samej miski. Forma powinna być równomiernie pokryta w dowolnym miejscu od 1/16 do 1/8 cala czekolady. Dotknij krawędzi formy, aby uwolnić pęcherzyki powietrza, które mogą pozostać w czekoladzie, aby zapewnić idealnie gładką powłokę. Wytrzyj krawędź Formy do czysta na krawędzi miski (nie chcesz tracić kropli czekolady) i umieść formę, otwartą w dół, na stojaku z drutu.
Odstawić na około 5 minut lub do momentu, aż czekolada zacznie się ustawiać.
Gdy czekolada stwardnieje, za pomocą noża do parowania, zeskrobać otwarty koniec Formy do czysta. Jak czekolada twardnieje, będzie wycofać się z formy, a czysta krawędź pomaga zapobiec czekolady z przyklejania i pękanie, jak kurczy. (Jeśli w kuchni jest ciepło, umieść formę w lodówce na kilka minut, aby ułatwić utwardzenie.)
Powtórz ten proces jeszcze 2 razy, pozwalając czekoladzie dokładnie utwardzić się między nalewkami, aby uzyskać przyjemną grubą, przyjazną dla dzieci powłokę czekolady.
Po ustawieniu czekolady, odepnij formę i podnieś plastik z formy czekolady. W razie potrzeby owinąć celofan i przechowywać w chłodnym, suchym miejscu do 5 dni.
Możesz dodać spryt do formowanych figur za pomocą zaledwie kilku pociągnięć pędzlem. Ogólnie rzecz biorąc, obszar do malowania w formie jest mały, więc nie trzeba mieszać dużej ilości " farby."Zalecam użycie ekspresu do jogurtu (typu, który ma kilka małych pojemników) do mieszania i przytrzymywania farb. Temperatura maszyny jest idealna, aby farba była wystarczająco ciepła, aby mogła być stale rozprowadzana. Jest to również świetne miejsce do przechowywania farb z masłem kakaowym. (Oczywiście można również użyć małych misek ze stali nierdzewnej nad gorącą wodą, ale ekspres do jogurtu znacznie ułatwia pracę.) Dla każdego koloru umieść kilka łyżek masła kakaowego w pojemniku na jogurt.
Mieszaj sproszkowane barwniki spożywcze, troszeczkę na raz, aż do uzyskania pożądanego koloru. Następnie, używając pędzla o drobnej końcówce, ostrożnie nałóż farbę na wewnętrzną powierzchnię barwionej formy (na przykład czerwony może być użyty do pomalowania ust postaci ludzkiej lub zwierzęcej). Pozostaw farbę na około 30 minut przed przystąpieniem do przepisywania.
Nie można skutecznie formować hartowanej czekolady w drewnie lub innych porowatych materiałach. Szkło też nie jest dobrym wyborem. Po wlaniu hartowanej czekolady do szklanej formy natychmiast przyjmuje temperaturę szkła, co jeśli jest zbyt gorące lub zbyt zimne, spowoduje, że czekolada przestanie temperamentować. Antyczne formy metalowe, z wnętrzami, które zostały uszkodzone przez lata użytkowania lub upływ czasu, najlepiej wykorzystać jako dekoracje ścienne. Elastyczne formy z tworzyw sztucznych są wspaniałe, ale z czasem zaczynają wykazywać zużycie i muszą zostać wymienione. Wszystko to jest mój sposób na powiedzenie, że twarde plastikowe i poliwęglanowe formy są najlepszym wyborem do formowania czekolady.
Chociaż być może słyszałeś, że powlekanie formy tłuszczem ułatwi usunięcie gotowego produktu, nie próbuj tego. Nie pomoże to rozpakować przedmiotu; sprawi, że będzie on tłusty. Czekolada, podobnie jak tynk, chowa się w miarę schładzania, co zapewnia, że po ustawieniu łatwo odciągnie się od plastikowej formy. Pamiętaj, że czekolada odbija powierzchnię, na której została uformowana, więc jeśli zostanie prawidłowo wykonana, zestaw czekolady będzie gładki i lśniący. Jednak czekolada musi być hartowana—a nie tylko stopiona—lub nie wypuści.
Zanim zaczniesz wypełniać formę, skonfiguruj przestrzeń roboczą: miej hartowaną czekoladę w misce. Obok czekolady mają formę; kadzi; nóż do parowania; skrobak do ciast; duża metalowa szpatułka offsetowa lub inne naczynie o gładkich krawędziach; stojak z drutu na pergaminie lub woskowanym papierze wyłożonym blachą do pieczenia; i niektóre czyste ręczniki kuchenne.
Używając kadzi, ostrożnie napełnij formę płynną czekoladą. Gdy forma jest pełna, odwróć ją nad miską hartowanej czekolady i pozwól, aby nadmiar czekolady spadł z powrotem do miski. Jeśli forma jest drobno szczegółowa, konieczne będzie stuknięcie po bokach, aby uwolnić pęcherzyki powietrza, które mogą tworzyć się w podniesionych szczegółach. Forma powinna być teraz równomiernie pokryta cienką warstwą (Zwykle o grubości 1/8 lub 1/16 cala, w zależności od przepisu) czekolady. Wytrzyj krawędź formy lub krawędź otaczającą każdy kubek w formie, Wyczyść nożem do parkowania lub skrobakiem do ciast.
Umieść formę pokrytą czekoladą, otwartą bokiem w dół, na stojaku z drutu.
Odstawić na około 5 minut lub aż czekolada zacznie twardnieć. Za pomocą noża do parowania zeskrobać krawędź formy całkowicie czystą z Utwardzonej czekolady. Jest to ważne, ponieważ czekolada chowa się z boków formy, gdy się ustawia, a czysta krawędź powstrzyma ją od przyklejania się i pękania, gdy się kurczy. W razie potrzeby można umieścić formę w lodówce na kilka minut, aby przyspieszyć hartowanie, ale nie zostawiaj jej tam przez dłuższy czas.
Po zainwestowaniu w formy, mogą być używane w kółko. Moją najlepszą radą, aby przedłużyć żywotność plastikowych lub poliwęglanowych form, jest ich ostrożne czyszczenie. Umyj je w gorącej wodzie z mydłem, ostrożnie wycierając je do czysta miękką szmatką (nigdy nie szorstkiego materiału ani podkładki do czyszczenia). Następnie spłucz je dobrze pod bieżącą wodą i dokładnie osusz, ponieważ osady wodne mogą być równie szkodliwe dla form, jak szorstkie płuczki.
Przedruk za zgodą Jacques Torres ' a rok w czekoladzie: 80 przepisów na święta i specjalne okazje Jacques Torres, ©2008 Stewart, Tabori, & Chang