Mojo Moulies
Mojo Moulies jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 12g tłuszczu i w sumie 228 kalorii. Za $1.99 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką czosnek, małże, por i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 72%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowany Schab z pomarszczonymi ziemniakami, Mojo Verde i Mojo Picón, Mojo Picón-Pikantny czerwony sos do ziemniaków Mojo, oraz Mojo Picón-Pikantny czerwony sos do ziemniaków Mojo.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 8-litrowy niereaktywny, metalowy durszlak ze stali nierdzewnej lub wkładka do gotowania na parze
W garnku podsmaż czosnek, pory i sól w oliwie z oliwek, aż zmiękną na średnim ogniu.
Umieść małże w durszlaku i spryskaj je zimną wodą, aby usunąć nadmiar brudu lub żwiru.
Usuń brody za pomocą szczypiec.
Dodaj posiekanego pomidora i wino do garnka, Ustaw ogień na średnio wysoki i gotuj na wolnym ogniu. Włóż durszlak małży do garnka i przykryj. Po 3 minutach sprawdź, czy małże się otworzyły. Jeśli niektóre są nadal zamknięte, przykryj garnek i gotuj przez dodatkowe 30 sekund. Wyrzuć nieotwarte małże.
Umieść małże w misce do serwowania.
Usuń 10 małży z ich muszli i dodaj je do garnka. Używając blendera na patyku lub blendera batonowego, zmiksuj małże, aż płyn uzyska konsystencję podobną do sosu.
Małże polać sosem i udekorować posiekaną natką pietruszki.
Podawać z bochenkiem chrupiącego chleba.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 320 dolarów za butelkę.
![Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado]()
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, gorących, miodowych owoców i zielonych śliwek. Świeże, tłuste i giętkie smaki pomagają winu zrównoważyć i nasycić.Wykonane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir uprawianych w najlepszych mikroklimatach w Szampanii. Chardonnay jest zbierany z Grand Cru z Côte des Blancs, a Pinot Noir pochodzi z Grand Crus z Montagne de Reims i krawędzi Vallée de la Marne.Po zbiorach winogrona są prasowane natychmiast w domach prasowych w winnicach. Pierwsze tłoczenie to tylko sok używany do tego wina. Mieszanie następuje po fermentacji pierwotnej, końcowe cuvée kończy fermentację wtórną w butelce w chłodnych piwnicach Taittingera.O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, zafascynował się otaczającym go światem przyrody, od spacerów po lesie, patrzenia ze wzgórz i słuchania pociągówktóre przewoziły lokalne minerały. Po studiach ekonomicznych w szkole Sebastião postanowił zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a takzawsze udaje się znaleźć niezwykłe piękno, oferując w ten sposób promyk nadziei. Jego praca koncentruje się na bioróżnorodności planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez ludzi. Zdjęcie wybrane do kolekcji Taittinger to stwierdzenie tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życie, proste i spokojne.