Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée

Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać mój uproszczony Bouillabaisse ryb-ma bouillabaisse wersja simplifiée spróbować. Ten przepis sprawia, że 250 porcji z 165 kalorii, 14g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z La Tartine Gourmande ma 12 fanów. Mieszanka posiekać czosnek cienko, ręcznie, dodać wino i bulion rybny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bouillabaisse, Uproszczone, Budget Bouillabaisse (Gulasz Rybny), oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik na 400 F. pokrój cebulę cienko.Czosnek posiekać cienko.Pomidory gotujemy w celu obierania (1 mn). Gdy to zrobisz, pokrój je w ćwiartki i usuń nasiona. Posiekaj je cienko.Obrać korzeń cerely i pokroić w duże kawałki.Ziemniaki umyć i pokroić w duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Podgrzać bulion rybny do temperatury wrzenia i reduce.In oddzielną miskę dodać ciepłą wodę do szafranu i pozostawić do namoczenia przez około 30mns.In garnek do braise, podgrzać 1 dużą łyżkę oliwy z oliwek. Gdy gorące, dodać cebulę i czosnek, i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (o 4 mns).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
SzafranSzafran
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać pomidory i gotować jeszcze kilka mns przed dodaniem seler i kawałki ziemniaków. Gotować przez kilka mns.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4
Dodać białe wino i bulion rybny z posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem i przykryć przed wstawieniem do piekarnika na około 15 minut.Po tym czasie zacznij od dodania większych kawałków białej i czerwonej ryby. Przykryć ponownie i wstawić do piekarnika na około 15 minut.Wyjmij ponownie, a teraz dodaj krewetki (kalmary, małże, jeśli je masz)i przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Umieścić ponownie w piekarniku na 5 więcej mns.In Robot kuchenny lub ręcznie (co wolę), umieścić posiekany czosnek, żółtko i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Następnie dodaj pastę pomidorową i harissę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
HarissaHarissa
7
Dobrze wymieszać.Następnie stopniowo dodajesz olej. Pracuj szybko. Gdy rouille jest grubszy, jest gotowy (może również zachować bardziej płynny wygląd, w zależności od upodobań) tosty kilka kawałków miłego chleba.Parmezan zetrzeć na tarce.Weź duże miski zupy, w których wlać 1 lub 2 duże chochlefuls w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Rozłóż rouille na chlebie tostowym i umieść w zupie (2 małe kawałki na osobę, lub więcej, jeśli potrzebujesz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
9
Posypać parmezanem, udekorować świeżymi płaskimi listkami pietruszki i podawać bez czekania!
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

1małeRozłóż rouille na chlebie tostowym i umieść w zupie na osobę, lub więcej, jeśli potrzebujesz)Rozłóż rouille na chlebie tostowym i umieść w zupie na osobę, lub więcej, jeśli potrzebujesz)1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaNastępnie stopniowo dodajesz olej. Pracuj szybko. Gdy rouille jest grubszy, jest gotowy (zachowuje również bardziej płynny wygląd, w zależności od upodobań)Następnie stopniowo dodajesz olej. Pracuj szybko. Gdy rouille jest grubszy, jest gotowy (zachowuje również bardziej płynny wygląd, w zależności od upodobań)1łyżka czerwony ocet winnyWeź miski zupy, w których wlać 1 lub 2 duże chochlefuls w każdej misceWeź miski zupy, w których wlać 1 lub 2 duże chochlefuls w każdej misce250krewetki i żyłkiPodgrzać bulion rybny do temperatury wrzenia i zmniejszyćPodgrzać bulion rybny do temperatury wrzenia i zmniejszyć250krewetki i żyłkiDodać białe wino i bulion rybny z posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem i przykryć przed włożeniem do piekarnika na ok.Dodać białe wino i bulion rybny z posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem i przykryć przed włożeniem do piekarnika na ok.250krewetki i żyłkiCzosnek posiekać cienkoCzosnek posiekać cienko1Slicecebula cienkocebula cienko250krewetki i żyłkiParmezan zetrzeć na tarceParmezan zetrzeć na tarce1łyżka czerwony ocet winnyW garnku do braise rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek. Gdy gorące, dodać cebulę i czosnek, i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (o 4 mns)W garnku do braise rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek. Gdy gorące, dodać cebulę i czosnek, i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (o 4 mns)1chunkZiemniaki umyć i pokroić w dużeZiemniaki umyć i pokroić w duże250krewetki i żyłkiWyjmij ponownie, a teraz dodaj krewetki (kalmary, małże, jeśli je masz)i przegrzebki. Umieścić ponownie w piekarniku na 5 więcej mnsWyjmij ponownie, a teraz dodaj krewetki (kalmary, małże, jeśli je masz)i przegrzebki. Umieścić ponownie w piekarniku na 5 więcej mns250krewetki i żyłkiObrać korzeń cerely i pokroić w duże kawałkiObrać korzeń cerely i pokroić w duże kawałki3Toast z dobrego chlebaToast z dobrego chleba250krewetki i żyłkiNastępnie dodaj pastę pomidorową i harissę. Dobrze wymieszaćNastępnie dodaj pastę pomidorową i harissę. Dobrze wymieszać1Pomidory ugotować w celu obrania ich mn). Gdy to zrobisz, pokrój je w ćwiartki i usuń nasiona. Posiekaj je cienkoPomidory ugotować w celu obrania ich mn). Gdy to zrobisz, pokrój je w ćwiartki i usuń nasiona. Posiekaj je cienko250krewetki i żyłkiDodaj pomidory i gotować 3 więcej mns przed dodaniem seler i kawałki ziemniaków. Gotuj dla 3 mnsDodaj pomidory i gotować 3 więcej mns przed dodaniem seler i kawałki ziemniaków. Gotuj dla 3 mns250krewetki i żyłkiW oddzielnej misce dodać ciepłą wodę do szafranu i pozostawić do namoczenia przez około 30mnsW oddzielnej misce dodać ciepłą wodę do szafranu i pozostawić do namoczenia przez około 30mns1Po tym czasie zacznij od dodania większej z białych i czerwonych ryb. Przykryć ponownie i wstawić do piekarnika na ok.Po tym czasie zacznij od dodania większej z białych i czerwonych ryb. Przykryć ponownie i wstawić do piekarnika na ok.250krewetki i żyłkiW robocie kuchennym lub ręcznie (co wolę), umieścić posiekany czosnek, żółtko i dobrze wymieszaćW robocie kuchennym lub ręcznie (co wolę), umieścić posiekany czosnek, żółtko i dobrze wymieszać400Rozgrzej piekarnik na FRozgrzej piekarnik na F250krewetki i żyłkiPosypać parmezanem, udekorować świeżymi płaskimi listkami pietruszki i podawać bez czekaniaPosypać parmezanem, udekorować świeżymi płaskimi listkami pietruszki i podawać bez czekania

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje250
Ocena Zdrowia18
Magazyn