Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać mój uproszczony Bouillabaisse ryb-ma bouillabaisse wersja simplifiée spróbować. Ten przepis sprawia, że 250 porcji z 165 kalorii, 14g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z La Tartine Gourmande ma 12 fanów. Mieszanka posiekać czosnek cienko, ręcznie, dodać wino i bulion rybny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bouillabaisse, Uproszczone, Budget Bouillabaisse (Gulasz Rybny), oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik na 400 F. pokrój cebulę cienko.Czosnek posiekać cienko.Pomidory gotujemy w celu obierania (1 mn). Gdy to zrobisz, pokrój je w ćwiartki i usuń nasiona. Posiekaj je cienko.Obrać korzeń cerely i pokroić w duże kawałki.Ziemniaki umyć i pokroić w duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Podgrzać bulion rybny do temperatury wrzenia i reduce.In oddzielną miskę dodać ciepłą wodę do szafranu i pozostawić do namoczenia przez około 30mns.In garnek do braise, podgrzać 1 dużą łyżkę oliwy z oliwek. Gdy gorące, dodać cebulę i czosnek, i gotować na małym lub średnim ogniu do miękkości (o 4 mns).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Szafran
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
3
Dodać pomidory i gotować jeszcze kilka mns przed dodaniem seler i kawałki ziemniaków. Gotować przez kilka mns.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4
Dodać białe wino i bulion rybny z posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem i przykryć przed wstawieniem do piekarnika na około 15 minut.Po tym czasie zacznij od dodania większych kawałków białej i czerwonej ryby. Przykryć ponownie i wstawić do piekarnika na około 15 minut.Wyjmij ponownie, a teraz dodaj krewetki (kalmary, małże, jeśli je masz)i przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Piersi Bażanta Jeśli)
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Pudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Umieścić ponownie w piekarniku na 5 więcej mns.In Robot kuchenny lub ręcznie (co wolę), umieścić posiekany czosnek, żółtko i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Następnie dodaj pastę pomidorową i harissę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Harissa
7
Dobrze wymieszać.Następnie stopniowo dodajesz olej. Pracuj szybko. Gdy rouille jest grubszy, jest gotowy (może również zachować bardziej płynny wygląd, w zależności od upodobań) tosty kilka kawałków miłego chleba.Parmezan zetrzeć na tarce.Weź duże miski zupy, w których wlać 1 lub 2 duże chochlefuls w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Piwa
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Rozłóż rouille na chlebie tostowym i umieść w zupie (2 małe kawałki na osobę, lub więcej, jeśli potrzebujesz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
1-1/2 Szklanki Piwa
9
Posypać parmezanem, udekorować świeżymi płaskimi listkami pietruszki i podawać bez czekania!
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.