Mofongo (Portorykańskie Babki)
Mofongo (portorykańskie babki) jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 74g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 1032 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 19 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, smażone skórki wieprzowe, plantany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Podobne przepisy to Funky Mofongo z Sopa de Pollo i portorykańską pieczoną wieprzowiną, Portorykańskie Coquito, oraz Sofrito Portorykańskie.
Instrukcje
Obrać plantany i pokroić w centymetrowe plastry.
W dużym rondlu lub frytkownicy rozgrzej olej do 350 stopni.
Dodaćplantain plastry w dwóch partiach i smażyć przez 7 minut, obracając raz, aż światło złoty, ale nie rumiane.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
W dużej moździerzu lub dużej misce zmiażdżyć ząbki czosnku tłuczkiem lub tylną częścią łyżki i posypać solą.
Dodać oliwę z oliwek do mieszaniny i zachować Walenie, aż jest dobrze włączone.
Przełożyć do małej miski.
W tej samej moździerzu lub misce zmiażdżyć połowę smażonych plastrów babki z połową Skórki wieprzowej, 1/2 plasterka gotowanego boczku i połowę czosnku aioli i funta lub rozbić razem.
Dodać do 1/2 szklanki bulionu z kurczaka w razie potrzeby, aby był wilgotny.
Łyżka mieszaniny i kształt na dwa cale kulki. Powtórz z pozostałymi składnikami i trzymaj w ciepłym piekarniku, aż będzie gotowy do podania. Top z bardziej rozdrobnione chicharrón, lub kolendry, jeśli chcesz.