Mofongo (Portorykańskie Babki)

Mofongo (Portorykańskie Babki)
Mofongo (portorykańskie babki) jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 74g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 1032 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 19 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, smażone skórki wieprzowe, plantany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Podobne przepisy to Funky Mofongo z Sopa de Pollo i portorykańską pieczoną wieprzowiną, Portorykańskie Coquito, oraz Sofrito Portorykańskie.

Instrukcje

1
Obrać plantany i pokroić w centymetrowe plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
2
W dużym rondlu lub frytkownicy rozgrzej olej do 350 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaćplantain plastry w dwóch partiach i smażyć przez 7 minut, obracając raz, aż światło złoty, ale nie rumiane.
4
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
W dużej moździerzu lub dużej misce zmiażdżyć ząbki czosnku tłuczkiem lub tylną częścią łyżki i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Dodać oliwę z oliwek do mieszaniny i zachować Walenie, aż jest dobrze włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
7
Przełożyć do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
W tej samej moździerzu lub misce zmiażdżyć połowę smażonych plastrów babki z połową Skórki wieprzowej, 1/2 plasterka gotowanego boczku i połowę czosnku aioli i funta lub rozbić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
Szklanki Chipsów Tortilla O Smaku Limonkowym, Połamanych Na Kawałki Wielkości Kęsa (okSzklanki Chipsów Tortilla O Smaku Limonkowym, Połamanych Na Kawałki Wielkości Kęsa (ok
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
AioliAioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Dodać do 1/2 szklanki bulionu z kurczaka w razie potrzeby, aby był wilgotny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
10
Łyżka mieszaniny i kształt na dwa cale kulki. Powtórz z pozostałymi składnikami i trzymaj w ciepłym piekarniku, aż będzie gotowy do podania. Top z bardziej rozdrobnione chicharrón, lub kolendry, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn