Mock Truskawkowy Dżem
Mock truskawkowy dżem może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Ten przepis służy 60 i kosztuje 9 centów za porcję. Jeśli masz sok z cytryny, galaretkę truskawkową, cukinię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Spróbuj Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars, oraz Makieta Truskawkowa Margarita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać cukinię i cukier razem w dużym garnku na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina zaczyna się gotować, około 10 minut. Wymieszaj sok z cytryny i żelatynę i kontynuuj gotowanie jeszcze 5 minut, ciągle mieszając.
Kadzi gorący dżem do 6 gorących, sterylizowane pół kufla słoików konserwowych pozostawiając 1/4 cala headspace. Przetrzyj obręcz i nici słoika czystą, wilgotną szmatką. Wyśrodkuj pokrywę na słoiku i mocno przykręć pierścień.
Umieść w puszce z wrzącą wodą pokrytej 2 cale wrzącej wody. Proces przez 10 minut.
Wyjąć z konserwy i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, i przechowywać w lodówce wszelkie słoiki, które nie uszczelniają.