Mock Moussaka wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 441 kalorii, 20g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka pitas, bakłażan, gałązki mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 68%. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piekarnik do 400 F.In duża patelnia, na średnim ogniu, gotować kiełbasę, kruszenie go drewnianą łyżką, aż rumiane, o 5 protokół. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
Piekarnik
2
Dodaj pomidory i ich soki. Pomidory zmiażdżyć tylną częścią łyżki. Wymieszaj pastę pomidorową, pietruszkę, sól i płatki czerwonej papryki i gotuj, aż mieszanina lekko zgęstnieje, około 5 minut. Łyżka cienką warstwę sosu mięsnego na dnie 8-by-11-calowe naczynie do pieczenia lub płytkie 2-quart zapiekanka. Top z połową plasterków bakłażana, nakładając je lekko, i pół sosu mięsnego. Powtórz z pozostałym bakłażanem i mięsem sauce.In mały rondel, na średnim ogniu, rozgrzać śmietanę i fetę, często mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Pasta Pomidorowa
Bakłażan
Pomidor
Pietruszka-nać
Krem
SOS
Ser Feta
Mięso
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Patelnia Z Sosem
3
Skropić mieszankę serową nad zapiekanką. Przykryć folią i piec 30 minut. Odkryć i piec, aż bakłażan jest miękki i top jest złoty, o 30 protokół więcej.Podgrzać pitas w piekarniku w ciągu ostatnich 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Ser
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
4
Zapiekankę posypać miętą i dodatkową fetą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Feta
Mięta
5
Podawać z pitami.Wskazówka: kiełbasa Jagnięca nadaje temu daniu Grecki akcent, ale mielona wołowina smakuje pysznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Wołowina
Kiełbasa
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej