Miętowo - truflowa Terryna lodowa z sosami miętowo-czekoladowymi

Miętowo - truflowa Terryna lodowa z sosami miętowo-czekoladowymi
Jeśli 1,44 zł za porcję spada twój budżet, miętowo-truflowa Terrina lodowa z sosami miętowo-czekoladowymi może być spektakularnym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 5G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Jest idealny do Lato. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz lody vanillan, cukier, ekstrakt z mięty pieprzowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cherry Cordial and Mint Truffle Kiss Hot Chocolate with Marshmallow bita śmietana, Trufle czekoladowo-miętowe, oraz Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe Truflowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Krem zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać czekoladę; odstawić na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
3
Ubijać, aż mieszanina będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Trzepaczka w ekstrakcie. Zamrozić do twardości, około 4 godzin, lub schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Blacha do pieczenia z folią. Na przygotowany arkusz wrzucić 1 łyżkę mieszanki czekolady na każdą z 16 trufli. Kurz ręce kakao; kopce czekolady zwijać na okrągło. Przykryć i zamrozić trufle. Przykryć i schłodzić pozostałą mieszaninę czekolady do sosu. (Trufle i sos można zrobić 2 dni wcześniej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
SOSSOS
Kopce BarKopce Bar
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Line 8 1/2x4 1 / 2x2 1/2 cala metalowa patelnia z folią, pozostawiając długi zwis.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
7
Rozprowadzić 1/3 lodów (około 1 2/3 szklanki) na dnie przygotowanej patelni. Naciśnij 8 trufli w losowym wzorze (i rozmieszczone od siebie) w warstwie lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Rozłóż 1/2 pozostałych lodów. Wciśnij pozostałe 8 trufli w losowy wzór (i rozmieszczone od siebie) w drugą warstwę lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Rozłóż pozostałe lody. Przykryj terrynę folią zwisającą. Zamrażać co najmniej 6 godzin i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
W małym rondlu zagotować cukier i 1/3 szklanki wody, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlać syrop do blendera; ostudzić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać liście mięty do syropu i puree do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
SyropSyrop
4
Przełożyć sos do miski; ostudzić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Ubij, aby zmiksować przed użyciem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Sos czekoladowy wymieszać na małym ogniu, aż będzie ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
7
Przenieś do miotacza. Obróć lodową terrynę na talerz; odklej plastik.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
8
Pokrój terrine poprzecznie na plastry; ułóż na talerzach.
9
Polać sosem czekoladowym i miętowym wokół terryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
SOSSOS
MiętaMięta
10
Wskazówka: zmiękcz lody w kuchence mikrofalowej w odstępach dziesięciosekundowych przy najniższym ustawieniu mocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn