Miętowo - truflowa Terryna lodowa z sosami miętowo-czekoladowymi
Jeśli 1,44 zł za porcję spada twój budżet, miętowo-truflowa Terrina lodowa z sosami miętowo-czekoladowymi może być spektakularnym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 5G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Jest idealny do Lato. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz lody vanillan, cukier, ekstrakt z mięty pieprzowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cherry Cordial and Mint Truffle Kiss Hot Chocolate with Marshmallow bita śmietana, Trufle czekoladowo-miętowe, oraz Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe Truflowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krem zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu; zdjąć z ognia.
Dodać czekoladę; odstawić na 1 minutę.
Ubijać, aż mieszanina będzie gładka.
Trzepaczka w ekstrakcie. Zamrozić do twardości, około 4 godzin, lub schłodzić przez noc.
Blacha do pieczenia z folią. Na przygotowany arkusz wrzucić 1 łyżkę mieszanki czekolady na każdą z 16 trufli. Kurz ręce kakao; kopce czekolady zwijać na okrągło. Przykryć i zamrozić trufle. Przykryć i schłodzić pozostałą mieszaninę czekolady do sosu. (Trufle i sos można zrobić 2 dni wcześniej.)
Line 8 1/2x4 1 / 2x2 1/2 cala metalowa patelnia z folią, pozostawiając długi zwis.
Rozprowadzić 1/3 lodów (około 1 2/3 szklanki) na dnie przygotowanej patelni. Naciśnij 8 trufli w losowym wzorze (i rozmieszczone od siebie) w warstwie lodów.
Rozłóż 1/2 pozostałych lodów. Wciśnij pozostałe 8 trufli w losowy wzór (i rozmieszczone od siebie) w drugą warstwę lodów.
Rozłóż pozostałe lody. Przykryj terrynę folią zwisającą. Zamrażać co najmniej 6 godzin i do 2 dni.
W małym rondlu zagotować cukier i 1/3 szklanki wody, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wlać syrop do blendera; ostudzić 10 minut.
Dodać liście mięty do syropu i puree do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przełożyć sos do miski; ostudzić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Ubij, aby zmiksować przed użyciem.)
Sos czekoladowy wymieszać na małym ogniu, aż będzie ciepły.
Przenieś do miotacza. Obróć lodową terrynę na talerz; odklej plastik.
Pokrój terrine poprzecznie na plastry; ułóż na talerzach.
Polać sosem czekoladowym i miętowym wokół terryny.
Wskazówka: zmiękcz lody w kuchence mikrofalowej w odstępach dziesięciosekundowych przy najniższym ustawieniu mocy.