Miętowe Lamb flatbreads
Przepis miętowy Lamb flatbreads mogą być wykonane w około 25 minut. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 59 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście mięty, jogurt naturalny, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 89%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pachnące Lamb flatbreads, Harissa lamb & houmous flatbreads, oraz Miętowe kebaby jagnięce.
Instrukcje
Mięso jagnięce gotować przez 5-6 minut na patelni nieprzywierającej na dużym ogniu. Kiedy zaczyna się brązowy, mieszać w czosnek i przyprawy, a następnie gotować przez 2-3 min więcej, aż mielone jest brązowy i nie ma płynu w lewo na patelni. Wymieszać posiekaną miętę, pomidory i trochę przypraw.
Rozgrzać grill do wysokiej. Ułóż płaski chleb na blasze i rozłóż na nich mieszankę mieloną. Grill przez 2-3 min. Aby podać, rozsypać całe liście mięty i skropić jogurtem.