Mięso i ziemniaki Lumpia
Mięso i ziemniaki Lumpia może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 357 kalorii, 22g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką groszek i marchewkę, owijki do jajek, ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lumpia Shanghai (sajgonki nadziewane mięsem), Mała Liga mięso i ziemniaki, oraz Randka z mięsem i ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w garnku z wystarczającą ilością lekko osolonej wody, aby przykryć i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut, lub do miękkości; odcedzić.
Umieść wołowinę, cebula, i zielona papryka na patelni na średnim ogniu. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotować, aż wołowina będzie równomiernie brązowy i cebula będzie miękka.
Wymieszać z groszkiem i marchewką i kontynuować gotowanie aż do ogrzania.
W dużej misce wymieszać ziemniaki z mieszaniną wołowiny. Przykryć i przechowywać w lodówce (lub umieścić w zamrażarce)aż do całkowitego ostygnięcia.
Rozgrzać olej na dużej patelni lub frytkownicy do 365 stopni F (185 stopni C).
Ułożyć owijki z jajkiem na płaskiej powierzchni i umieścić około 1/4 szklanki napełniania w środku każdego z nich. Złóż, aby uformować sajgonki i uszczelnij zwilżonymi palcami.
W partiach smażyć sajgonki na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony, aż staną się złote.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.