Mięsne klopsiki z indyka i warzyw
Potrzebujesz bezmlecznego przystawki? Mięsne klopsiki z indyka i warzyw mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest na 20 osób i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 67 kalorii . Jeśli masz pod ręką cukinię, sos worcestershire, musztardę dijon i kilka innych składników, możesz je zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 1874 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 44% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Mięsne klopsiki z warzywami , Mięsne klopsiki owinięte boczkiem i Niemieckie klopsiki Falscher Hase .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Spryskaj 20 foremek na muffiny sprayem do pieczenia.
Umieść cukinię, cebulę i czerwoną paprykę w malakserze i miksuj kilka razy, aż składniki zostaną drobno posiekane, ale nie rozdrobnione.
Umieść warzywa w misce i wymieszaj z mielonym indykiem, kuskusem, jajkiem, sosem Worcestershire i musztardą Dijon, aż do dokładnego połączenia. Napełnij każdą przygotowaną foremkę na muffiny do około 3/4 wysokości. Na wierzch każdej foremki nałóż około 1 łyżeczkę sosu barbecue.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż soki będą klarowne, około 25 minut. Temperatura wewnętrzna muffinki mierzona termometrem do mięsa z natychmiastowym odczytem powinna wynosić co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Odstawić na 5 minut przed podaniem.