Mix słodko-słony Popcorn
Słodka i słona Mieszanka popcornu to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 813 kalorii, 17g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka grochu wasabi, syrop kukurydziany, popcorn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sweet ' N ' Salty Popcorn, Sweet & Salty Popcorn, oraz Słodki i słony Popcorn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 225 stopni F. Płaszcz 2 blachy do pieczenia sprayem do gotowania. Wrzuć popcorn, krakersy ryżowe, orzeszki ziemne, nasiona sezamu i groszek wasabi w dużej misce.
Połącz brązowy cukier, syrop kukurydziany, masło i sól w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając, a następnie gotować, mieszając, aż do zgęstnienia, około 1 minuty.
Zdjąć z ognia. Ostrożnie wymieszać wanilii i sody oczyszczonej (karmel będzie bańki).
Wlać gorący karmel na mieszaninę popcornu i wymieszać metalową łyżką. (Nie martw się, jeśli karmel jest zbyt gęsty, aby pokryć mieszankę; rozpuści się w piekarniku.)
Rozprowadzić na przygotowanych blachach do pieczenia; piec, mieszając co 15 minut, aż równomiernie pokryje, 45 minut do 1 godziny.
Niech ostygnie całkowicie. Podzielić na kawałki i przechowywać w hermetycznym pojemniku do 2 tygodni.