Miodowo-pieprzowa kuropatwa z pieczonym kabaczkiem
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do repertuaru, miód & czarny pieprz kuropatwa z pieczonego squasha może być przepis należy spróbować. Na $10.96 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 165g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 1141 kalorii. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz dyni, rosół z kurczaka, cydr, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczona faszerowana Kuropatwa i mirt z kasztanową polentą, Pieczona polędwica wołowa z pieczonym pieprzem i sosem z czarnych oliwek, oraz Kanapki Z Indykiem Hummus Z Czarnym Pieprzem Miód.
Instrukcje
Wyciąć kręgosłup z jednej z kuropatw za pomocą silnej pary nożyczek kuchennych lub nożyc do drobiu. Obróć ptaka, następnie użyj masy ciała i przyciśnij środek piersi piętą dłoni, aż kuropatwa się spłaści. Powtarzam.
Rozgrzać trochę oleju w dużej patelni nieprzywierającej. Przyprawić ptaki solą i pieprzem, a następnie szybko brązowo 2 na raz na patelni. Wyciągnij i odstaw na bok.
Wymieszaj cydr z miodem, zachowaj jedną trzecią mieszanki, a następnie przełóż resztę do patelni, aby się rozpalił. Wymieszaj bulion, a następnie zmniejsz płyn na 5 minut lub do momentu uzyskania syropu. Doprawić do smaku.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Wrzuć squasha do miski, wymieszaj z większością tymianku, przyprawami, odrobiną mieszanki cydru i 1 łyżką oliwy z oliwek. Wyłożyć na nieprzywierającą blachę do pieczenia, a następnie piec przez 30 minut.
Teraz Wrzuć kuropatwy w to, co pozostało z mieszanki cydru. Zmielić dużo czarnego pieprzu i rozsypać z dobrą posypką soli. Nestle kuropatwy wśród squasha, piersi bok do góry.
Posypać trochę więcej tymianku. Piecz przez 15 minut, a następnie usuń ptaki i pozwól im odpocząć. Wyłącz piekarnik i utrzymuj rozgrzaną dynię.
Pokroić ptaki na ćwiartki i podawać na szczycie stosu squasha.
Skropić trochę sosu i roztrzepać z odrobiną tymianku, aby służyć.