Minimalistyczna zupa kukurydziana

Minimalistyczna zupa kukurydziana
Minimalistyczna zupa kukurydziana może być tylko zupą, której szukasz. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 232 kalorie, 9g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomidory, sól i pieprz, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Minimalistyczna Panzanella, Najlepsza Zupa Kukurydziana, oraz Zupa Kukurydziana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posiekaj kukurydzę i użyj noża do parowania, aby usunąć ziarna do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Włożyć kolby do garnka z 4 szklankami wody; doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
W międzyczasie, umieścić masło lub olej w rondlu i włączyć ogień do średniej-wysokiej. Gdy masło się roztopi lub olej będzie gorący, dodaj cebulę i ziemniaki, wraz z posypką soli i pieprzu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 5 protokół; dodać pomidory, jeśli używasz ich i gotować, mieszając, przez kolejną minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
PomidorPomidor
MasłoMasło
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Po ugotowaniu kolb kukurydzy przez co najmniej 10 minut, przecedzić płyn do mieszanki cebulowo-ziemniaczanej. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień w dół tak mieszaniny simmers. Gdy ziemniaki są miękkie, około 10 minut, dodać ziarna kukurydzy i mleka i ciepła przez. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby, udekorować natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
PrzyprawyPrzyprawy
ZiemniakZiemniak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
MlekoMleko
5
Klucze Do Sukcesu
6
Usuń ziarna z kolby ostrym nożem i upewnij się, że złapiesz każdą ciecz, która wycieka podczas procesu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
7
Aby zminimalizować czas gotowania, posiekaj ziemniaki na kawałki 1/4 cala. Zostaw je większe, jeśli się nie spieszysz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
8
Tak długo, jak twoja kukurydza jest młoda i delikatna, taka, którą możesz jeść na surowo, ziarna należy trzymać z mieszanki, aż zupa będzie prawie gotowa, więc nie rozgotują się. Ale nowe hybrydy supersweet, które zachowują większość swojego smaku w lodówce przez kilka dni, nie są tak delikatne, a ich jądra powinny być gotowane co najmniej przez kilka minut. Po prostu kontynuuj degustację i przestań gotować, gdy Tekstura wydaje się odpowiednia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChowderChowder
KukurydzaKukurydza
9
Smak
10
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
11
i klasyczny bestseller jak gotować wszystko, który sprzedał ponad milion kopii. Jest również współautorem, wraz z Jean-Georgesem Vongerichtenem, "Simple to Spectacular" i "Jean-Georges: gotowanie w domu z czterogwiazdkowym szefem kuchni". Pan Bittman jest płodnym pisarzem, często występuje w radiu i telewizji, i jest gospodarzem najlepszych przepisów na świecie, 13-częściowy serial w telewizji publicznej. Mieszka w Nowym Jorku i Connecticut.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn