Minestrone z czarnookim groszkiem i fasolą

Minestrone z czarnookim groszkiem i fasolą
Minestrone z black-Eyed peas i fasola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 857 kalorii, 31g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pancetta, ząbki czosnku, gałązki tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Sałatka z fasoli z czarną fasolą, Black-Eyed Peas, Pepp, Black Eyed Peas And Green Beans, oraz Black-Eyed Peas z zieloną fasolką i czerwoną papryką.

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniona bazyliarozdrobniona bazylia1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszony Black-Eyed peassuszony Black-Eyed peas45Przykryć i dusić na małym ogniu, aż Black-Eyed peas będą miękkie, o minutachPrzykryć i dusić na małym ogniu, aż Black-Eyed peas będą miękkie, o minutach1porcja startego parmezanuOliwa ciepła na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu. Dodaj penne na patelni w jednej warstwieOliwa ciepła na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu. Dodaj penne na patelni w jednej warstwie425papryka habanerofasola czerwona, osuszonafasola czerwona, osuszona411papryka habaneroDodaj pokrojone w kostkę pomidory i gotuj jeszcze 5 minutDodaj pokrojone w kostkę pomidory i gotuj jeszcze 5 minut2(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera cienko pokrojoneżeberka selera cienko pokrojone57papryka habaneroPodczas gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu, gotuj makaron penne we wrzącej wodzie, aż do al dente. Odcedzić i schłodzić pod bieżącą wodą, a następnie pokroić penne w poprzek na 1/4-calowe pierścieniePodczas gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu, gotuj makaron penne we wrzącej wodzie, aż do al dente. Odcedzić i schłodzić pod bieżącą wodą, a następnie pokroić penne w poprzek na 1/4-calowe pierścienie3krewetki i żyłkiZupę pokroić w miseczki i posypać startym parmezanem. EnjoyZupę pokroić w miseczki i posypać startym parmezanem. Enjoy13To jest tydzień # mojego 2011 gotowania wyzwanie! Kliknij tutaj, aby wyświetlić wszystkie przepisy z tego wyzwania. Wszystkie przepisy stworzone na to wyzwanie pochodzą z Food & Wine Annual Cookbook 2010To jest tydzień # mojego 2011 gotowania wyzwanie! Kliknij tutaj, aby wyświetlić wszystkie przepisy z tego wyzwania. Wszystkie przepisy stworzone na to wyzwanie pochodzą z Food & Wine Annual Cookbook 20103krewetki i żyłkiDoprowadzić do wrzeniaDoprowadzić do wrzenia1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaCzasami uderza mnie to, jak artystyczne jest jedzenie. Być może dlatego tak lubię blogowanie o jedzeniu i fotografowanie jedzeniaCzasami uderza mnie to, jak artystyczne jest jedzenie. Być może dlatego tak lubię blogowanie o jedzeniu i fotografowanie jedzenia4ząbki czosnku, cienko pokrojoneząbki czosnku, cienko pokrojone1por, białe i delikatne zielone części cienko pokrojone (ciemnozielony wierzch zarezerwować na później)por, białe i delikatne zielone części cienko pokrojone (ciemnozielony wierzch zarezerwować na później)3krewetki i żyłkiZabezpieczyć por sznurkiem kuchennym i dodać do garnkaZabezpieczyć por sznurkiem kuchennym i dodać do garnka1łyżka czerwony ocet winnyZacznij od podgrzania 2 łyżek oliwy z oliwek w garnku do zupyZacznij od podgrzania 2 łyżek oliwy z oliwek w garnku do zupy1łyżka czerwony ocet winnycebula drobno posiekanacebula drobno posiekana57papryka habaneropancetta, drobno pokrojona w kostkępancetta, drobno pokrojona w kostkę3gałązki pietruszkigałązki pietruszki3krewetki i żyłkiPierścienie PennePierścienie Penne10Gotować na umiarkowanym ogniu, aż warzywa zmiękną, minutGotować na umiarkowanym ogniu, aż warzywa zmiękną, minut3krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz227papryka habaneroDodać grubo rozdrobnioną Savoy lub inną zieloną kapustę i gotować, aż lekko zwiędnie, 1 minutęDodać grubo rozdrobnioną Savoy lub inną zieloną kapustę i gotować, aż lekko zwiędnie, 1 minutę3gałązki tymiankugałązki tymianku2Średnia żółta cebula, posiekanapasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm3krewetki i żyłkiKliknij tutaj, aby wydrukować przepisKliknij tutaj, aby wydrukować przepis5Gotować, obracając raz, aż złoty, o minutach. Osusz pierścienie penne na ręcznikach papierowychGotować, obracając raz, aż złoty, o minutach. Osusz pierścienie penne na ręcznikach papierowych3krewetki i żyłkiWażne i pyszne rzeczy! Przynajmniej mam swoje priorytety.Ważne i pyszne rzeczy! Przynajmniej mam swoje priorytety.3krewetki i żyłkiA ta piękna twarz była na drugim końcuA ta piękna twarz była na drugim końcu3krewetki i żyłkiTo była scena na jednym końcu kuchni ostatniego niedzielnego popołudniaTo była scena na jednym końcu kuchni ostatniego niedzielnego popołudnia3krewetki i żyłkiA to była scena w salonieA to była scena w salonie3krewetki i żyłkiI pomyśleć, że dawno, dawno temu, ja też spędzałam weekendy wyskakując z samolotów. Ahh, those were the daysI pomyśleć, że dawno, dawno temu, ja też spędzałam weekendy wyskakując z samolotów. Ahh, those were the days3krewetki i żyłkiA ja zajmę się sceną w domu. Wiesz, ignorując pranie i brudne toalety, opiekując się moimi chłopcami i gotującA ja zajmę się sceną w domu. Wiesz, ignorując pranie i brudne toalety, opiekując się moimi chłopcami i gotując
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia100
Magazyn