Minestron O Niższej Zawartości Sodu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu śródziemnomorskich przepisów, więc wypróbuj Minestrone o niższej zawartości sodu. To danie główne ma 283 kalorii, 13g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Za $1.2 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka sosu pomidorowo-bazyliowego, parmezanu, selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 77%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak Adobo-niższy tłuszcz i sód, Bulion warzywny i Minestrone-Le bouillon de légumes et la minestrone, oraz Gulasz Wołowy-Niskosodowy.
Instrukcje
W dużym rondlu lub holenderskim piekarniku połącz wodę, kapustę, cebulę, marchewkę i seler. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniego. Gotuj pod przykryciem przez 10 do 15 minut lub do miękkości warzyw.
Dodaj sos pomidorowo-bazyliowy Classico®, fasolę nerkową lub wielką Północną, cukinię, niegotowany makaron i sól. Wróć do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić pod przykryciem przez 10 do 15 minut lub do miękkości warzyw i makaronu.
Każdą porcję posyp 1 łyżeczką parmezanu.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór dla Minestrone. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Vignamaggio Chianti Classico Monna Lisa Gran Selezione z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
![Vignamaggio Chianti Classico Monna Lisa Gran Selezione]()
Vignamaggio Chianti Classico Monna Lisa Gran Selezione
Wino jest produkowane tylko w najlepszych latach vintage, z winogronami z najlepszych południowo-zachodnich obszarów uprawy winogron w gospodarstwie. Jest to głęboki rubinowy kolor. Aromat jest bardzo intensywny, trwały, delikatny, z nutą tytoniu, dębu i jagód. Pełne, długie, ciepłe usta.