Mincemeat Chelsea buns
Mincemeat Chelsea buns to chleb, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 2 minuty. Jeśli masz saszetkę szybko działające drożdże, olej roślinny, mocną mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Chelsea Buns, Chelsea Christmas Buns, oraz Morelowo-migdałowe bułeczki Chelsea dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko na patelni, aż do gotowania na parze.
Zdjąć z ognia, dodać masło, następnie pozostawić do ostygnięcia, aż do czasu, aż masło się rozpuści.
Do dużej miski włożyć mąkę, drożdże, cukier, przyprawy i 1 łyżeczkę soli i wymieszać. Zrobić studnię w środku i wlać mieszaninę jajek i mleka.
Wymieszaj wszystko razem z rękami, aby uformować ciasto, które będzie dość mokre. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 5-10 minut, aż będzie gładkie.
Przenieś ciasto do czystej, lekko naoliwionej miski, przykryj olejowaną folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia, aż podwoi się jej rozmiar, co zajmie 1-2 godziny w zależności od tego, jak ciepłe jest pomieszczenie. Możesz unieść ciasto w lodówce przez noc, ale upewnij się, że doprowadzasz do temperatury pokojowej, zanim przejdziesz do następnego kroku.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i wyrabiać przez kilka chwil.
Rozwałkuj do prostokąta o wymiarach 45 x 40 cm, z najdłuższą krawędzią skierowaną do ciebie.
Masło wymieszać z cukrem do nadzienia i rozprowadzić na całym cieście. Następnie polać mięsem, następnie posypać morelami i wiśniami.
Zwinąć mocno, zaczynając od jednej z długich boków. Za pomocą ostrego noża odetnij oba końce rolki, aby zgnieść, a następnie pokrój na 8 równych kawałków. Ułóż, przycięte bokiem do góry, na olejowanej tacy, pozostawiając około 1 cm między każdą bułką i upewniając się, że końce ogona są skierowane do wewnątrz. Przykryj luźno olejowaną folią spożywczą i pozostaw do udowodnienia, aż podwoi się jej rozmiar około 30 minut.
Posypać cukrem demerara i piec przez 22-25 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Przenieś do stelaża z drutu. Dżem roztopić łyżką wody i posmarować bułki, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszaj cukier puder z wystarczającą ilością wody, aby uzyskać płynny lukier. Za pomocą łyżki maczać lukier w tę iz powrotem na bułki. Pozostawić na 10 minut, aby ustawić przed jedzeniem. Będzie przechowywać w szczelnym pojemniku przez okres do 3 dni.