Million Dollar Chicken
Million Dollar Chicken może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcje z 3282 kalorii, 212g białka, oraz 211g tłuszczu każdy. Za 14,01 zł za porcję, ten przepis okładki 71% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka skórki z cytryny, kurczaka, cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sok z cytryny, możesz podążać za tym daniem głównym z Kruche ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym {hołd dla cioci Roxanne} jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 50 minut. 373 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 97%. Podobne przepisy obejmują Million Dollar Chicken, Standard Grill Million Dollar Chicken, oraz Million Dollar Chicken-Marokański Styl.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Dopraw wnętrze jamy kurczaka i grzbietu obficie solą i czarnym pieprzem. Wyciśnij połówki cytryny do jamy i upuść wyciśnięte skórki do środka. Wypełnij jamę ząbkami czosnku i świeżym tymiankiem; dodaj liść laurowy do jamy.
Skrop 1 łyżkę oliwy z oliwek na ciężką brytfannę.
Umieść plastry zakwasu na patelni i lekko wciśnij plastry w oliwę z oliwek, aby pokryć spód chleba.
Skrop jeszcze 1 łyżkę oliwy z oliwek na kromkach chleba.
Ułóż kurczaka na kromkach chleba i zawiąż nogi sznurkiem kuchennym.
Posmaruj kurczaka na zewnątrz 1 łyżką oliwy z oliwek i dopraw Na zewnątrz solą.
Piec kurczaka w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę.
Wymieszaj creme fraiche, startą szalotkę i paprykę Aleppo w małej misce. Wymieszaj 2 łyżki soku z cytryny i skórkę z cytryny w sosie. Wstaw do lodówki, aż będzie potrzebna.
Podnieś kurczaka z kromek chleba szczypcami i odwróć kromki chleba (będą bardzo brązowe).
Połóż kurczaka z powrotem na kromkach chleba. Obficie posmaruj zewnętrzną stronę kurczaka sosem creme fraiche, nakładając wystarczająco dużo, aby spłynąć na kromki chleba.
Włóż kurczaka do piekarnika i piecz jeszcze przez 10 minut, aby zrumienić glazurę. Powtórz, obficie posmaruj kurczaka sosem creme fraiche. Więcej znaczy więcej.
Wyjmij kurczaka z piekarnika i odstaw na 10 minut. Termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem włożony w najgrubszą część uda, nie dotykając kości, powinien odczytywać 165 stopni F (75 stopni C).
Wlej pozostałą glazurę creme fraiche na małą patelnię, umieść na średnim ogniu i zagotuj. Ciągle mieszaj, gotując, aż szalotka się ugotuje, a sos nieznacznie się zmniejszy, 1 lub 2 minuty. Wyłącz ogrzewanie.
Przełóż kurczaka na deskę do krojenia i pokrój kawałki chleba na pół w poprzek.
Pokrój kurczaka na 8 porcji (podudzia, uda, skrzydełka i piersi) i podawaj z kawałkami namoczonego chleba tostowego.
Skrop zagęszczonym sosem creme fraiche nad kurczakiem i udekoruj posiekanymi kwiatami szczypiorku.