Milanese Risotto z boczkiem, porem i pomidorami i jajkami
Przepis Milanese Risotto z boczkiem, porami i pomidorami i jajkami jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. To danie główne ma 851 kalorii, 29g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.74 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, podartą bazylię, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto alla milanese (Risotto w stylu Milanese), Risotto w stylu Milanese (Risottan alla Milanese), oraz Jajka pieczone z porami, pomidorami i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion z kurczaka, 1 szklanka wody i szafran do wrzenia w rondlu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego gotować.
Odciąć korzenie i ciemnozielone części porów.
Pory przeciąć na pół wzdłuż środka, następnie bardzo cienko pokroić w poprzek. Pory opłucz kilkoma zmianami zimnej wody, następnie osusz i osusz ręcznikiem kuchennym.
Podgrzewaj EVOO w garnku z zaokrąglonym dnem na średnim ogniu.
Dodać pancetta lub boczek i gotować, aż niektóre tłuszczu nie świadczonych, o 5 protokół.
Dodać pory i mieszać, aż zmiękną, 2 do 3 protokół.
Dodać czosnek i doprawić solą i pieprzem, następnie gotować, mieszając, o 1 więcej minut.
Dodać wino i gotować, mieszając, aż płyn zostanie wchłonięty. Zacznij dodawać gorący bulion z kurczaka, kilka chochli na raz, stale mieszając i gotując, aż płyn zostanie wchłonięty, a następnie dodaj więcej. Kontynuuj dodawanie bulionu i gotowanie, aż ryż będzie al dente, o 18 minut w sumie.
Gdy risotto jest o gotowe, roztopić 1 łyżka masła na patelni na średnim ogniu, a następnie ugotować jajka na łatwe lub słoneczne stronie do góry.
Pozostałe 2 łyżki masła pokroić na małe kawałki i dodać do risotto, mieszając do rozpuszczenia. Ser i pomidory wymieszać, następnie zdjąć z ognia.
Risotto podawać w płytkich miseczkach, a na wierzchu usmażone jajka.
Dekoruj pietruszką i bazylią.