Migdałowy Flan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj migdałowego Flana. Ten deser ma 359 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 80 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz blanszowane, cukier, ekstrakt z wanilii meksykańskiej i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Migdałowy Flan, Flan Z Gruszki Migdałowej, oraz Daktylowy Flan z migdałami kruchy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej. Umieścić cukier w okrągłej patelni tortowej o wymiarach 9 na 3 cale. Używając ciężkiej rękawicy kuchennej lub szczypiec, umieść patelnię bezpośrednio na średnim ogniu, aby karmelizować cukier.
Podgrzać, aż cukier się skropi, około 3 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką. Nie dotykaj roztopionego cukru-spowoduje to poważne oparzenia. Gdy gorący płyn na patelni ma złoty brązowy kolor, zdejmij go z ognia i odstaw na stojaku, aby ostygł i utwardził.
W blenderze, połączyć migdały, mleko skondensowane, mleko pełne, jajka, żółtka, i wanilia. Proces na średniej prędkości, aż do dobrze wymieszane.
Mieszaninę kremu wlać na przygotowany karmel.
Umieść patelnię do ciasta w większej, głębszej patelni i wlej około cala gorącej wody wokół patelni do kąpieli wodnej. Przykryć luźno flankę namiotem foliowym i umieścić większą patelnię na środkowym stojaku nagrzanego piekarnika.
Piec przez 1 godzinę i 15 minut, lub do momentu, gdy flan zostanie ustawiony w środku (nie będzie się już poruszać).
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku w temperaturze pokojowej. Przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 1 godzinę.
Aby służyć, Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół krawędzi flan, aby zwolnić go z boków patelni.
Umieść 10-calowy (lub większy) talerz do serwowania na patelni. Odwróć talerz i delikatnie wyjmij patelnię z ciasta, pozostawiając flan na talerzu. Używając elastycznej szpatułki, zeskrobaj jak najwięcej karmelu z dna patelni i wylej flan.
Pokroić w trójkątne kliny i podawać.
Przedruk za zgodą Fonda San Miguel: Thirty Years of Food and Art autorstwa Toma Gillilanda, Miguela Ravago i Virginii B. Wood. © 2005 Shearer Publishing