Mieszanka soczewicy i ryżu
Jeśli masz około 1 godziny do spędzenia w kuchni, Lentil Rice Medley może być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, laktoovo-wegetariańskim i wegańskim, którego warto spróbować. Za 35 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 123 kalorie . Ten przepis jest dla 12 osób. Mieszanka ząbków czosnku, wody, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się dobrze jako bardzo przyjazny dla budżetu przystawka. Niewielu ludzi przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 82% . Podobne przepisy to Green Tea Fruit Medley Smoothie , Roasted Radish and Carrot Medley i Lentil Rice Soup .
Instrukcje
Na dużej patelni pokrytej nieprzywierającą powłoką, wysmarowanej sprayem do smażenia, podsmaż cebulę i czosnek na oliwie przez 1 minutę.
Dodaj marchewkę i gotuj jeszcze 2 minuty.
Dodaj soczewicę i ryż; gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Wymieszaj z wodą i przyprawami. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodaj brokuły i cukinię; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15–20 minut lub do momentu, aż soczewica i ryż będą miękkie, od czasu do czasu mieszając. Dodaj sos pomidorowy i pomidor; podgrzej.