Mieszanka przypraw chili i limonki do chipsów

Mieszanka przypraw chili i limonki do chipsów może być właśnie przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, wegetariańskim z dodatkiem lakto ovo i przyjaznym dla mapy żywności, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 36 kalorii, 1 g białka i 1 g tłuszczu. Za 29 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 22 minut. Dzięki temu przepisowi Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga chipsów ziemniaczanych, soli koszernej, chili w proszku i mielonego cynamonu. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to danie. To bardzo przystępny cenowo przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 22%. Wypróbuj mieszankę przypraw do chili, chipsy z tortilli chili limonkowej i chipsy ziemniaczane z limonką, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połącz składniki przypraw w młynku do przypraw i mielij, aż uzyskasz drobny proszek.
Weź 2 duże arkusze ciastek i równomiernie rozłóż chipsy.
Włóż do piekarnika na około 5 do 7 minut, aż się podgrzeją i puszczą trochę oleju (pomoże to w przyklejeniu się mieszanki przypraw).
Posyp mieszankę przypraw ciepłymi chipsami lub wrzuć chipsy i mieszankę przypraw do bardzo dużej miski. Zetrzyj na wierzch świeżą skórkę z limonki i podawaj.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Chili można łączyć z Cavą, Shirazem i Grenache. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava]()
Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava
Ta Cava o bladozłotym kolorze ma aromaty dojrzałej białej brzoskwini, tostowego chleba i zielonej herbaty z nutami cytrusów cytrynowych i moreli. Równie bogate i szerokie na podniebieniu, te smaki nadal rozwijają się na podniebieniu. Świeży profil sprawia, że idealnie pasuje do pasztetów, owoców morza, tapas, paelli, grillowanego drobiu lub wędlin.