Meyer cytryna i suszone bułeczki z jagodami
Przepis na cytrynowe i suszone bułeczki z jagodami może zaspokoić szkockie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, mąkę samoistnie rosnącą, zwykłą skórkę cytrynową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Dobrze sprawdza się jako niedrogi posiłek poranny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meyer Lemon & Blueberry Scones, Babeczki jagodowe kremowe z polewą cytrynową Meyer, oraz Bułeczki Meyer Lemon Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 218°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem.
Wymieszać mąkę i 1/2 szklanki cukru w dużej misce. Opuszkami palców natrzeć schłodzone masło, aż kawałki będą wielkości małego groszku.
Dodać suszone borówki i wrzucić do herbu.
W szklanej miarce wymieszać 1 szklankę maślanki i drobno startą skórkę z cytryny.
Wlać maślankę do suchych składników i mieszać, aż ciasto zacznie się formować(część mąki nie zostanie włączona).
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zebrać razem. Zagnieść ciasto krótko, około 5 obrotów. Podziel ciasto na pół. Uformuj każde ciasto na pół w kulkę i spłaszcz na 1-calowy dysk o grubości.
Pokrój każdy dysk na 6 klinów.
Przenieść bułeczki do przygotowanej blachy do pieczenia, odstęp 1 cal od siebie.
Wymieszać z pozostałą 1 łyżką maślanki i posypać pozostałą 1 1/2 łyżki cukru.
Piec, aż bułeczki są złotobrązowe na górze i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty, o 25 protokół.