Mexican Style Meatballs
Klopsiki w stylu meksykańskim mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 40. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 14g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bulionu z kurczaka, sól, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Spaghetti i klopsiki po meksykańsku, Meksykańskie Klopsiki, oraz Meksykańskie Klopsiki.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj zmieloną wołowinę i wieprzowinę, jajka, bułkę tartą, 1 łyżeczkę soli, pieprz, 2 ząbki mielonego czosnku i wodę za pomocą rąk. Formować na 1 cal klopsiki i odstawić na kawałku woskowanego papieru.
Pomidory pokrojone w kostkę wlać do pojemnika blendera wraz z papryką chipotle. Zmiksować na gładką masę i odstawić na bok.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać do miękkości. Wymieszaj pozostały czosnek i kminek i gotuj przez kilka minut, aby uwolnić aromaty.
Wlać mieszankę pomidorową i bulion z kurczaka. Doprawić pozostałą łyżeczką soli i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu podczas brązowych klopsiki.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Spryskać sprayem do gotowania.
Dodaj klopsiki, ale nie tłocz ich. Smażyć je w dwóch partiach, jeśli to konieczne. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane na zewnątrz.
Wyjąć z patelni i umieścić w garnku z gotującym się sosem.
Niech klopsiki dusić w sosie przez około 30 protokół. Dłużej ich nie skrzywdzi.
Na specjalne okazje, podawać klopsiki w naczyniu chafing z sosem, i udekorować kolendrą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.