Melon marynowany imbirem i limonką
Imbir i melon marynowany limonką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 84 kalorie. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz kantalupę, cukier demerara, filtr do kawy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kulki Imbirowe Limonkowe Melonowe, Sałatka melonowa z syropem limonkowo-imbirowym, oraz Krewetki Marynowane Imbirowo-Sojowo-Limonkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać, nasiona i pokroić kantalupę w kliny o grubości 1/2 cala. Imbir zetrzeć na 1 łyżkę., przy użyciu dużych otworów tarki pudełkowej.
Starty imbir umieścić w kawałku gaznicy lub filtrze do kawy. Wycisnąć sok z startego imbiru do dużej miski; wyrzucić ciała stałe.
Dodaj kantalupę, cukier, i pozostałe składniki do miski; wrzucić do herbu. Zapakować mieszaninę w 2 (1-qt.) słoiki z puszkami o szerokich ustach; wlać nagromadzone soki do słoików. Przykryj metalowymi pokrywkami i przykręć opaski. Chill 3 do 8 godzin.