Melange z jarmużu, ziemniaków i pomidorów z parmezanem
Melanż z jarmużu, ziemniaków i pomidorów z parmezanem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 12g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, yukon gold, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kapusta smażona z pomidorami winogronowymi, czosnkiem i parmezanem, Montbrun Melange: Chleb Oliwny Z Bazylią, Marynowane Pomidory, A, oraz Quiche bez skórki z pomidorami, pieczarkami, jarmużem i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń łodygi z jarmużu. Umyć i osuszyć; grubo posiekać na miarę 9 filiżanek.
Doprowadzić wodę do wrzenia w holenderskim piekarniku.
Dodać ziemniaki; gotować 5 minut lub do prawie przetargu.
Dodać jarmuż; gotować 2 minuty lub aż warzywa będą miękkie.
Odcedzić mieszaninę ziemniaków w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną paprykę i czosnek; smażyć 30 sekund.
Dodaj mieszaninę ziemniaków, zarezerwowane 1/2 szklanki płynu do gotowania, pomidor, sok z cytryny, sól i czarny pieprz; wymieszać delikatnie. Gotować 5 minut lub do dokładnie ogrzanego, mieszając od czasu do czasu. Łyżka 1 1/2 szklanki mieszanki ziemniaków na każdym z 4 talerzy.
Każdą porcję skropić 1/2 łyżeczki oleju. Na każdej porcji ułóż 1 łyżkę sera.