Meksykańskie małże z kiełbasą, pieczarkami i Chilami

Meksykańskie małże z kiełbasą, pieczarkami i Chilami
Przepis Meksykańskie małże z kiełbasą, pieczarkami i Chiles może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 261 kalorii, 17g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz małże, pieprz, kiełbasa longaniza, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Maślane małże gotowane na parze z Sake i Chiles, Małże gotowane na parze z mlekiem kokosowym i tajskimi Chiles, oraz Fondue serowe z chili i pieczarkami.

Instrukcje

1
Gotować kiełbasę w 8-qt. garnek na średnim ogniu, rozbijając łyżką, aż gotowane i rumiane, o 10 protokół. Kiełbasę przełożyć łyżką szczelinową do miski wyłożonej papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj olej, cebula, Poblano chile, papryka, sól, i pieprz do garnka. Gotować, często mieszając, aż warzywa zmiękną i pachną, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać grzyby i czosnek i gotować 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4
Dodaj 1 qt. rosół z kurczaka i gotowaną kiełbasę. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
5
W międzyczasie, umieścić guajillo chiles w małym rondlu z pozostałych 1 bulionu szklanki. Dusić, aż chiles zmiękną i zwrócił ciecz czerwonawy, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Przenieść do blendera i wirować razem. Odcedź mieszaninę chile do garnka z warzywami i kiełbasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Doprowadzić do wrzenia.
8
Dodaj małże, przykryj garnek i wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Odstawić, aż prawie wszystkie małże się otworzą. Sprawdzić po około 5 minutach; jeśli potrzebują więcej czasu, szybko wymieszać, ponownie przykryć i odstawić na 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
10
Wlać mieszaninę do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
* Kiełbasa Longaniza (Amelia lubi markę El Mexicano) i guajillo chiles znajdują się na większości rynków latynoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
12
Wine pairing: Ceja 2009 Pinot Noir. Wysuszone chiles w tych małż jak ziemistość Pinot. Ciepłe przyprawy wina wyróżniają się, ale z wystarczającą ilością żywych czerwonych owoców, aby poradzić sobie z ciepłem w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn