Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj meksykańskiej zupy kukurydzianej. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, 2 cebule, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Meksykańska Zupa Kukurydziana, Meksykańska Zupa Kukurydziana, oraz Świeża Meksykańska Zupa Kukurydziana dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Jeśli używasz świeżej kukurydzy, zeskrobuj ziarna z kolb za pomocą małego ostrego noża lub łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Połowę ziaren kukurydzy umieścić w blenderze z pomidorami, 2 szklanki bulionu i oregano. Puree aż będzie gładkie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
W dużym rondlu na średnim ogniu, gotować boczek, obracając raz, aż brązowy i chrupiące, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Usuń boczek do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu, aby osuszyć. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Dodaj cebulę do tłuszczu boczku w rondlu i gotuj, często mieszając, aż cebula będzie miękka i przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Dodać czosnek i mieszać przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
8
Dodać przecier pomidorowo-kukurydziany do rondla z pozostałymi 2 szklankami bulionu. Doprowadzić do niskiego wrzenia i dodać pozostałe całe ziarna kukurydzy. Dusić na średnim ogniu, aż zgęstnieje, o 20 protokół. Od czasu do czasu mieszaj i usuń pianę, gdy się rozwinie, za pomocą dużej płaskiej metalowej łyżki. Doprawić solą i pieprzem.
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
W razie potrzeby wymieszać połowę natki pietruszki i śmietany i podgrzać through.To podawać, udekorowane pokruszonym boczkiem, pozostałą pietruszką, pokruszonym serem i chipsami tortilla lub paskami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Kruszy
Kawałki Prawdziwego Boczku
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest wino Tudor Wines Balo Vineyard Pinot Noir. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 68 dolarów.